Ανόρθωση Στήθους

Με την Ανόρθωση Στήθους μπορείτε να Βελτιώσετε την εμφάνιση και την ψυχολογία σας.

Είναι γνωστό ότι, πολλές γυναίκες δεν είναι ευχαριστημένες με την εμφάνιση που έχει το στήθος τους, όχι τόσο λόγω του μεγέθους, αλλά λόγω της χαλάρωσης και της πτώσης του.

Αυτό είναι αποτέλεσμα, είτε της ηλικίας, είτε των αυξομειώσεων του βάρους, της εγκυμοσύνης και του θηλασμού ή και των δυνάμεων της βαρύτητας. Έτσι, το στήθος μιας γυναίκας μπορεί να έχει “χαλάσει” σε μέγεθος, σχήμα ή σύσταση, εξαιτίας ενός ή περισσοτέρων από τους παραπάνω παράγοντες.

Η ανόρθωση στήθους ως μέθοδος (μαστοπηξία), έχει σαν σκοπό να βελτιώσει το σχήμα και τη σύσταση του γυναικείου στήθους. Αν χρειάζεται και ταυτόχρονη αύξηση του όγκου του στήθους, η ανόρθωση στήθους συνδυάζεται με αυξητική επέμβαση και χρήση σιλικόνης.

Επίσης, πολλές φορές η ανόρθωση στήθους έχει σαν αποτέλεσμα και τη μείωση του μεγέθους της θηλέας άλως. Σε περιπτώσεις όπου η χαλάρωση στο στήθος είναι πολύ μικρή, και χρειάζεται αύξηση όγκου, η αυξητική του στήθους με σιλικόνη μπορεί να βελτιώσει τη συνολική εικόνα του στήθους. Αν όμως η χαλάρωση είναι πολύ μεγάλη, χρειάζεται ανόρθωση στήθους με ή χωρίς αυξητική.

Ανόρθωση Στήθους

Βελτιώστε την εμφάνιση και την ψυχολογία σας διορθώνοντας το στήθος σας με την ανόρθωση του.

Προετοιμασία για την ανόρθωση στήθους

Είναι απαραίτητη η πρώτη επίσκεψη με τον πλαστικό χειρουργό, όπου μετά από ένα λεπτομερές ιατρικό ιστορικό, θα εξηγήσετε στον ιατρό ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημά σας.

Ο πλαστικός χειρουργός θα εξετάσει το στήθος σας και θα σας εξηγήσει τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί για τη βελτίωση της εμφάνισης του στήθους σας. Ο σχεδιασμός της επέμβασης θα εξατομικευτεί για να ικανοποιεί τις ανάγκες και τις απαιτήσεις σας, και θα σας δοθεί η δυνατότητα να ρωτήσετε για αυτά που σας απασχολούν σχετικά με την ανόρθωση στήθους.

Θα πρέπει, όπως σε όλα τα χειρουργεία της κοσμητικής πλαστικής χειρουργικής, να περιορίσετε το κάπνισμα, το αλκοόλ και να αποφύγετε τη λήψη συγκεκριμένων φαρμάκων, όπως ασπιρίνη και πολυβιταμίνες, για διάστημα δύο εβδομάδων πριν το χειρουργείο.

Η επέμβαση

Η ανόρθωση στήθους χρειάζεται από μία έως δυόμισι ώρες χειρουργικού χρόνου, ανάλογα με την τεχνική που θα χρησιμοποιηθεί.

Η πιο συνηθισμένη τεχνική περιλαμβάνει τομή γύρω από τη θηλή και συνεχίζεται ευθύγραμμα κάτω από αυτήν. Η θηλή θα επανατοποθετηθεί ψηλότερα και θα αφαιρεθεί το δέρμα που περισσεύει, με ταυτόχρονη βελτίωση του σχήματος στο στήθος.

Πριν την ανόρθωση στήθους

 • Αποφύγετε την ηλιοθεραπεία μια εβδομάδα πριν την επέμβαση.
 • Εάν ακολουθείτε κάποια φαρμακευτική αγωγή ενημερώστε τον κ. Γαϊτάνη, ώστε να σας συμβουλέψει για την συνέχισή της.
 • Απαγορεύεται το ΑΛΚΟΟΛ 48 ώρες πριν την επέμβαση.
 • Απαγορεύεται η ΑΣΠΙΡΙΝΗ, για τουλάχιστον μια εβδομάδα πριν την επέμβαση. Μπορείτε να πάρετε παρακεταμόλη.
 • Εάν είστε καπνιστής, είναι σημαντικό να ελαττώσετε σημαντικά το κάπνισμα ή ακόμα καλύτερα να ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ να καπνίζετε.
 • Το πρωί πριν την επέμβαση κάνετε ένα ντους ή μπάνιο το σώμα σας και λούστε τα μαλλιά σας, αλλά μην χρησιμοποιήσετε σπρέι μαλλιών ή άλλα προϊόντα. Ξυρίστε τις μασχάλες σας. Μην βάλετε καθόλου κρέμες.
 • Κανονίστε από πριν την μεταφορά σας προς και από το νοσοκομείο. Ο κ.Γαϊτάνης θα σας έχει ενημερώσει εάν θα παραμείνετε μια νύχτα στο νοσοκομείο ή αν θα βγείτε το απόγευμα της ίδιας ημέρας.
 • Προμηθευτείτε έναν αθλητικό στηθόδεσμο. Θα πρέπει να συζητήσετε με τον κ. Γαϊτάνη ποιο είναι το κατάλληλο μέγεθος.
 • Απαγορεύετε στηθόδεσμος με μπανέλες.

Ημέρα της ανόρθωσης στήθους

 • Απαγορεύεται να φάτε και να πιείτε για τουλάχιστον 6 ώρες πριν την επέμβαση.
 • Αφαιρέστε το βερνίκι νυχιών, τους φακούς επαφής, τα κοσμήματα και το μακιγιάζ, πριν ξεκινήσετε από το σπίτι σας για το νοσοκομείο.
 • Φορέστε άνετα, φαρδιά ρούχα.

Μετά την επέμβαση

Μετά το χειρουργείο, το στήθος σας θα έχει καλυφθεί με γάζες και έναν ελαστικό επίδεσμο, και θα πρέπει να φοράτε αθλητικό στηθόδεσμο για περισσότερη υποστήριξη του στήθους.

Στις περισσότερες περιπτώσεις ο γιατρός δεν χρησιμοποιεί παροχετεύσεις. Θα επισκεφθείτε τον πλαστικό χειρούργο την επόμενη μέρα, για να γίνει ένας μετεγχειρητικός έλεγχος. Όλα τα ράμματα που χρησιμοποιούνται είναι απορροφήσιμα κι έτσι δεν χρειάζεται αφαίρεση ραμμάτων.
Θα πρέπει κατά την μετεγχειρητική περίοδο να διατηρείτε το δέρμα στο στήθος σας ενυδατωμένο, χωρίς όμως να επηρεάζετε τις χειρουργικές τομές.

Θα πρέπει να φοράτε τον ελαστικό στηθόδεσμο μέρα και νύχτα για τις πρώτες δύο εβδομάδες και στη συνέχεια μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας, για ακόμα δύο εβδομάδες. Μπορεί να περιμένετε μικρό πρήξιμο, το οποίο όμως θα υποχωρήσει σταδιακά, μετά τις πρώτες 2-3 εβδομάδες. Θα χρειαστεί να μείνετε εκτός της εργασίας σας, ανάλογα με το είδος της επέμβασης, από 4 – 8 ημέρες.

 • Απαγορεύεται η ΑΣΠΙΡΙΝΗ, για 7 ημέρες μετά την επέμβαση.
 • Απαγορεύεται το ΑΛΚΟΟΛ, για 48 ώρες μετά την επέμβαση
 • Ακολουθήστε την φαρμακευτική αγωγή που σας έχει συστήσει ο κ. Γαϊτάνης.
 • Αποφύγετε την ηλιοθεραπεία, για περίπου 3 εβδομάδες.
 • Το μπάνιο επιτρέπεται αφού έχουν αφαιρεθεί οι επίδεσμοι. Το ντους επιτρέπεται μετά την πρώτη ημέρα της επέμβασης, αλλά κρατώντας τους επιδέσμους στεγνούς.
 • Θα βοηθήσει πολύ να μείνετε ξαπλωμένοι για τουλάχιστον μια ημέρα, με ελαφρύ περπάτημα στο σπίτι.
 • Αποφύγετε την οδήγηση για την πρώτη εβδομάδα μετά την επέμβαση.
 • Φοράτε τον ειδικό στηθόδεσμο μέρα-νύχτα, για τις πρώτες 2 εβδομάδες και κατόπιν μόνο την ημέρα, για 2 εβδομάδες ακόμα.
 • Απαγορεύεται να φορέσετε στηθόδεσμο με μπανέλες, για τουλάχιστον τέσσερις εβδομάδες μετά την επέμβαση.
 • Η πρώτη συνάντηση με τον γιατρό, μετά την επέμβασή σας, θα προγραμματιστεί για την επόμενη μέρα.

Το καινούριο σας στήθος.

Σκοπός του χειρουργείου είναι η δημιουργία ενός στήθους νεανικού, τόσο σε σχήμα όσο και σε σύσταση. Οι χειρουργικές τομές θα είναι σε σημεία που δεν διακρίνονται εύκολα και αν και μπορεί να είναι κόκκινες στην αρχή, συνήθως με την πάροδο του χρόνου βελτιώνεται η εμφάνισή τους πάρα πολύ.

Σε περιπτώσεις γυναικών όπου η χαλάρωση είναι πολύ μικρή, μπορεί η τομή να περιοριστεί στο τμήμα εκείνο γύρω από τη θηλή και ευθύγραμμα κάτω. Εάν όμως είναι πολύ μεγάλη, η τομή μπορεί να έχει το σχήμα της άγκυρας, δηλαδή να επεκταθεί στην υπομάστιο πτυχή.

Στις κατάλληλες περιπτώσεις, η επέμβαση μπορεί να γίνει με τοπική αναισθησία, ενώ σε περιπτώσεις μεγάλης χαλάρωσης, χρειάζεται ολική αναισθησία.

Dr. A. Gaitanis

A

Ζητήστε να σας καλέσουμε για περισσότερες πληροφορίες.

15987
ΖΗΤΗΣΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΛΕΣΟΥΜΕ
Scroll to Top

Ο Απόστολος Γαϊτάνης μπορεί και συνδυάζει τις προσωπικές σας ανάγκες με ότι πιο σύγχρονο στην αισθητική πλαστική χειρουργική, για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος.

Ζητήστε να σας καλέσουμε