Λιποαναρρόφηση

Βελτιώστε την εμφάνιση και την ψυχολογία σας διορθώνοντας το σώμα σας με την μέθοδο της λιποαναρρόφησης.

Η καινούργια εποχή της λιποαναρρόφησης στη Πλαστική Χειρουργική άρχισε το 1980 από Γάλλους και Ελβετούς γιατρούς. Παρατηρώντας κανείς τις τεχνικές αυτές, αν και επαναστατικές για την εποχή τους, φαντάζουν αρκετά απλές, σε σχέση με τα σημερινά δεδομένα. Το λίπος που περιέχεται μέσα στα λιποκύτταρα του ανθρώπινου σώματος, εκτός από τις άλλες φυσιολογικές λειτουργίες του, συμμετέχει και στην εμφάνιση του σχήματος και των γραμμών του ανθρώπινου σώματος.

Η εμφάνιση του σώματός μας οφείλεται κατά ένα μέρος σε γενετικούς παράγοντες αλλά και σε παράγοντες που μπορούμε να επηρεάσουμε με την υγιεινή διατροφή και την άσκηση. Αρκετοί άνθρωποι αν και προσπαθούν με υγιεινή διατροφή και άσκηση να βελτιώσουν την εμφάνιση του σώματός τους, παρόλ’ αυτά εμφανίζουν τοπικές συλλογές λίπους που αντιστέκονται τόσο στη δίαιτα όσο και στην άσκηση και χαλάνε την εμφάνισή τους. Τέτοιες συλλογές λίπους αρκετές φορές σχετίζονται με κληρονομικότητα και με παράγοντες του φύλου.

Έτσι στις γυναίκες υπάρχει μια τάση για συγκέντρωση λίπους στο κάτω μισό της κοιλιάς, γλουτούς, έξω μηρούς και στο εσωτερικό των γονάτων. Σε ορισμένους άντρες υπάρχει συγκέντρωση λίπους κάτω από το μαστό και γύρω από τη μέση καθώς και στη περιοχή της κοιλιάς.

Λιποαναρρόφηση είναι η χειρουργική τεχνική της αφαίρεσης λιποκυττάρων από το ανθρώπινο σώμα, μέσα από πολύ μικρές χειρουργικές τομές, μήκους μερικών χιλιοστών και με τη βοήθεια πολύ λεπτών μεταλλικών σωλήνων και αρνητικής πίεσης που δημιουργεί το μηχάνημα αναρρόφησης.

Λιπογλυπτική είναι η αφαίρεση των λιποκυττάρων με μικρότερες κάνουλες που παρέχει τη δυνατότητα στο χειρουργό να αφαιρεί το ανεπιθύμητο λίπος από πιο επιφανειακά σημεία του σώματος, με μεγαλύτερη σημασία στη λεπτομέρεια και πιο εμφανή αποτελέσματα στο περίγραμμα του σώματος.

Λιποαναρρόφηση

Βελτιώστε την εμφάνιση και την ψυχολογία σας διορθώνοντας το σώμα σας με την μέθοδο της λιποαναρρόφησης.

Πολλές γυναίκες και αρκετοί άντρες έχοντας ακούσει τόσα για τη λιποαναρρόφηση και θέλοντας να βελτιώσουν την εμφάνισή τους, σκέπτονται αν η λιποαναρρόφηση είναι κατάλληλη θεραπεία για τη δική τους περίπτωση. Είναι βέβαια απαραίτητο να επισκεφτούν τον ειδικό πλαστικό χειρουργό για να τους εξετάσει και να τους ενημερώσει αν η λιποαναρρόφηση ενδείκνυται στη δική τους περίπτωση.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης επίσκεψης στο πλαστικό χειρουργό, θα ληφθεί ένα λεπτομερές ιατρικό ιστορικό και θα γίνει μία πλήρως φυσική εξέταση. Θα σας ζητηθεί να διακόψετε ή να περιορίσετε το κάπνισμα, αν καπνίζετε και να αποφύγετε τη λήψη ασπιρίνης και άλλων μη στεροειδών αναλγητικών φαρμάκων, π.χ Voltaren, διότι αυτά αυξάνουν τη πιθανότητα αιμορραγίας μετά την επέμβαση.

Η ποιότητα και η ελαστικότητα του δέρματος στις συγκεκριμένες περιοχές που θα γίνει η λιποαναρρόφηση, καθορίζει σε μεγάλο βαθμό και το αποτέλεσμα της επέμβασης. Καλής ποιότητας και ελαστικότητας δέρμα, χωρίς πολλές ραγάδες, συρρικνώνεται σε πολύ καλό βαθμό μετά την αφαίρεση του λίπους που βρίσκεται υποδόρια και στο βάθος και δημιουργεί ένα πολύ καλό αποτέλεσμα λιποαναρρόφησης.

Δέρμα το οποίο είναι χαλαρό, με πολλές ραγάδες, έχει χάσει μεγάλο ποσοστό της ελαστικότητας του και έτσι περιορίζεται η ποσότητα του λίπους που μπορεί να αφαιρέσει ο πλαστικός χειρουργός, χωρίς το δέρμα να χαλαρώσει περισσότερο, με αποτέλεσμα τη μείωση του επιθυμητού αποτελέσματος. Σε αυτές τις περιπτώσεις, θα πρέπει να ενημερωθεί η ασθενής ότι, για μεγιστοποίηση του αποτελέσματος, θα πρέπει η λιποαναρρόφηση να συνδυαστεί με αφαίρεση του δέρματος που περισσεύει, στη συγκεκριμένη περιοχή (π.χ. κοιλιά ). Έτσι γυναίκες ή και άντρες που είναι υγιείς, με βάρος σώματος κανονικό ή ελαφρά υπέρβαρο και τοπικό λίπος που αντιστέκεται σε δίαιτα και άσκηση, με καλή ποιότητα και ελαστικότητα δέρματος και ηλικίας από 18 έως και 60 ετών μπορούν να υποβληθούν σε λιποαναρρόφηση για βελτίωση της εμφάνισης του σώματός τους.

Η Επέμβαση

Η λιποαναρρόφηση / λιπογλυπτική είναι μια από τις πιο συχνές επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής, τόσο στην Ελλάδα όσο και στις Η.Π.Α. Βοηθάει τη γυναίκα και τον άντρα να βελτιώσουν τις γραμμές του σώματός τους και να αυξήσουν την αυτοπεποίθησή τους. Το αποτέλεσμα της είναι μόνιμο, εφόσον η/ο ασθενής προσέχει το βάρος του, τρώει υγιεινά και ασκείται. Ειδικά η μέθοδος της λιπογλυπτικής, δίνει τη δυνατότητα της διόρθωσης μικροατελειών, που συνήθως έχουν μεγάλη σημασία για το πώς αισθάνεται η γυναίκα ή ο άντρας, σχετικά με την εμφάνιση του σώματός τους.

Η τεχνική της Λιπομεταφοράς είναι μία τεχνική που απαιτεί από το χειρουργό μεγάλη εμπειρία και αίσθηση της αρμονίας και των αναλογιών του σώματος. Το λίπος αφαιρείται από τις περιοχές που υπάρχει σε πλεόνασμα, όπως ψωμάκια, γλουτοί, έσω πλευρά του γόνατος, κοιλιά, με ειδικές λεπτές κάνουλες, χωρίς μηχανική υποβοήθηση κενού και αφού ξεπλυθεί, απομονώνονται μόνο τα λιποκύτταρα και με ειδικές, πολύ λεπτές, ατραυματικές κάνουλες, τοποθετούνται στις περιοχές του σώματος όπου υπάρχει έλλειψη λιποκυττάρων. Τέτοιες περιοχές είναι σημεία του προσώπου που θέλουμε να τονίσουμε, όπως τα ζυγωματικά, τα χείλη, ρυτίδες, περιοχές που θέλουμε να βελτιώσουμε, όπως οι ρινοχειλικές αύλακες.

Επίσης, τα λιποκύτταρα αυτά μπορούν να μεταφερθούν και σε άλλες περιοχές, όπως η ράχη του χεριού, το πάνω μέρος του γλουτού, με σκοπό να δοθεί μια πιο νεανική και σφριγηλή εμφάνιση στο σώμα. Επίσης σε περιοχές με τυπική δυσμορφία και ανωμαλίες της επιφάνειας, μπορεί να χρειαστεί σε ένα κομμάτι η αφαίρεση λίπους και σε διπλανό κομμάτι η προσθήκη, με τη μέθοδο της λιπογλυπτικής.
Ένα μέρος του λίπους που μεταφέρεται μπορεί να απορροφηθεί, αλλά με τη σωστή τεχνική, ένα μεγάλο μέρος παραμένει για πάντα.

Τεχνικές λιποαναρρόφησης

Υγρή τεχνική: Η τεχνική αυτή εξελίχθηκε στις Η.Π.Α από τον Dr. Klein. Πριν την αφαίρεση του λίπους και ενώ η ασθενής βρίσκεται σε τοπική ή ολική αναισθησία, η προς βελτίωση περιοχή διηθείται από ποσότητα φυσιολογικού ορού, με τοπικό αναισθητικό. Αυτό βοηθάει την διάσπαση του λίπους και την ευκολότερη αφαίρεση του και περιορίζει τους μώλωπες μετά το χειρουργείο, καθώς και τον πόνο στη περιοχή αυτή.

Τεχνική με υπέρηχους: Είναι μία τεχνική κατά την οποία χρησιμοποιείται μία διπλή κάνουλα, της οποίας το ένα τμήμα μεταφέρει την ενέργεια των υπερήχων, για να διασπαστεί το τοπικό λίπος και το άλλο τμήμα λειτουργεί σαν απλή αναρρόφηση, για να απομακρύνει το διασπασμένο από τους υπέρηχους λίπος. Η τεχνική αυτή έχει συγκεκριμένες εφαρμογές σε πολύ ειδικές περιπτώσεις, λόγω της περιπλοκότητας της τεχνικής και των πολύ καλών αποτελεσμάτων που πετυχαίνουμε με την υγρή μέθοδο.

Τεχνική με ηλεκτρική υποβοήθηση: Σε αυτή τη τεχνική, η κάνουλα πάλλεται με τη βοήθεια ηλεκτρικής ενέργειας εμπρός-πίσω, για δύο χιλιοστά περίπου, ενενήντα φορές το δευτερόλεπτο. Αυτό βοηθάει τη διάσπαση του τοπικού λίπους και ο χειρουργός μπορεί να ασχολείται περισσότερο με τη γλυπτική της περιοχής και λιγότερο με τη προσπάθεια για τη διάσπαση του λίπους. Η χρήση της τεχνικής αυτής είναι μεγάλη στη λιποαναρρόφηση, σε περιπτώσεις γυναικομαστίας στους άντρες.

Τεχνική με ραδιοσυχνότητες Bodytite: Πρόκειται για μια μέθοδο νέα λιποαναρρόφησης με ραδιοσυχνότητες που μπορεί να πραγματοποιηθεί και με τοπική αναισθησία, ενώ ταυτόχρονα επιφέρει και δερματική σύσφιξη. Το BodyTite είναι ένα καινοτόμο σύστημα λιπογλυπτικής σώματος, σχεδιασμένο ειδικά για τη μείωση του επίμονου λίπους, ενώ παράλληλα επιτυγχάνει σμίλευση και σύσφιξη. Διαθέτει την πιο εξελιγμένη παγκοσμίως τεχνολογία στον τομέα της λιπογλυπτικής, που ονομάζεται RFAL (Radio Frequency Assisted LipoTightening), προκειμένου να σας προσφέρει μια ασφαλή, γρήγορη, σχεδόν αναίμακτη και ανώδυνη λύση για την ιδανική διαμόρφωση της σιλουέτας σας.

Πριν την επέμβαση

Ημέρα της επέμβασης

Μετά την επέμβαση

Η γυναίκα φοράει έναν ελαστικό lycra κορσέ ή παντελόνι, για 2-3 εβδομάδες μετά το χειρουργείο. Μπορεί να εμφανιστούν μώλωπες και πρήξιμο, αλλά με τις σύγχρονες τεχνικές που εφαρμόζονται είναι αρκετά περιορισμένοι. Η γυναίκα μπορεί να επιστρέψει στην εργασία της, ανάλογα με το μέγεθος της λιπογλυπτικής, από 2-4 ημέρες μετά την επέμβαση. Επιστροφή στο γυμναστήριο, μετά από 2-3 εβδομάδες.

Πιθανές επιπλοκές

Οι κίνδυνοι περιορίζονται πολύ, όταν η επέμβαση πραγματοποιείται από ειδικό πλαστικό χειρουργό, με διαπιστωμένη εμπειρία στις λιποαναρροφήσεις. Οι πιο συχνές επιπλοκές είναι μικροανωμαλίες της επιφάνειας του δέρματος, μικρές ασυμμετρίες και παράταση της περιόδου που υπάρχουν μώλωπες και πρήξιμο. Μερικές φορές σε ιδιαίτερα δύσκολες περιπτώσεις μπορεί να χρειαστεί και μία δεύτερη επέμβαση, μετά από ένα χρόνο, για να διορθωθούν οι μικροατέλειες. Είναι απαραίτητο, η γυναίκα να δείξει μεγάλη προσοχή στις προ και μετεγχειρητικές οδηγίες.

Γενικά η λιποαναρρόφηση αποτελεί μια δοκιμασμένη μέθοδο για τη βελτίωση της εμφάνισης και των αναλογιών του σώματος.

ΠΡΙΝ και ΜΕΤΑ

 • Υγρή τεχνική
 • Τεχνική με υπέρηχους
 • Τεχνική με ηλεκτρική υποβοήθηση
 • Τεχνική με ραδιοσυχνότητες Bodytite

 

Ο ιδανικός υποψήφιος:

 • Έχει καλή γενική υγεία
 • Έχει σταθερό, υγιές βάρος
 • Έχει επίμονες, εντοπισμένες εναποθέσεις λίπους
 • Έχει ρεαλιστικές προσδοκίες από την επέμβαση
 • Δεν καπνίζει
 • Δεσμεύεται να ακολουθήσει τις μετεγχειρητικές οδηγίες του ιατρού

 

Τα αρχικά αποτελέσματα είναι ορατά αμέσως μετά το πέρας της διαδικασίας. Ωστόσο τα τελικά αποτελέσματα θα εμφανιστούν μετά από μερικούς μήνες, όταν το σώμα επουλωθεί πλήρως.

Η λιποαναρρόφηση μπορεί να συνδυαστεί με τις ακόλουθες επεμβάσεις:

 • Κοιλιοπλαστική
 • Aύξηση ή μείωση στήθους
 • Brazilian butt lift
 • Lifting προσώπου
 • Πλαστική βραχιόνων

 

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, μπορείτε να επιστρέψετε στο σπίτι σας και να συνεχίσετε τις δραστηριότητές σας.

Dr. A. Gaitanis

A

Ζητήστε να σας καλέσουμε για περισσότερες πληροφορίες.

15987
ΖΗΤΗΣΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΛΕΣΟΥΜΕ
Scroll to Top

Ο Απόστολος Γαϊτάνης μπορεί και συνδυάζει τις προσωπικές σας ανάγκες με ότι πιο σύγχρονο στην αισθητική πλαστική χειρουργική, για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος.

Ζητήστε να σας καλέσουμε