Μειωτική Στήθους

Βελτιώστε την εμφάνιση και την ψυχολογία σας διορθώνοντας το μέγεθος του στήθους σας.

Μειωτική στήθους

Η μειωτική στήθους απευθύνεται σε γυναίκες με πολύ μεγάλο στήθος, που αντιμετωπίζουν εμφανισιακά προβλήματα, αλλά παρουσιάζουν και παθολογικά συμπτώματα, λόγω του μεγέθους και του βάρους του στήθους. Έτσι γυναίκες με πολύ μεγάλο στήθος και ιδιαίτερα έφηβες, αισθάνονται άβολα λόγω της προσοχής που συγκεντρώνει το μεγάλο στήθος τους.

Επίσης δεσμεύονται και στον τρόπο που ντύνονται, αλλά και σε αθλητικές δραστηριότητες, όπως η κολύμβηση και άλλα. Γυναίκες κάθε ηλικίας αντιμετωπίζουν, λόγω του βάρους του στήθους, προβλήματα με τον αυχένα ή την σπονδυλική τους στήλη. Είναι χαρακτηριστικά τα βαθιά εντυπώματα που αφήνει ο στηθόδεσμος στους ώμους, καθώς και οι συχνοί ερεθισμοί του δέρματος στις υπομάστιες πτυχές.

Η μειωτική στήθους, δίνει τη λύση στα προβλήματα αυτά. Μειώνεται ο όγκος του μαστού, καθώς και η ποσότητα του λίπους που βρίσκεται μέσα στο μαστό, αφαιρείται το δέρμα που περισσεύει, και η θηλή τοποθετείται στην καινούρια της θέση, ψηλότερα. Περιορίζεται και το μέγεθος της θηλής και σκοπός της επέμβασης, είναι να δώσει στη γυναίκα ένα μικρότερο στήθος, με καλύτερο σχήμα, που να έρχεται σε αρμονία με το υπόλοιπο σώμα.

Υπάρχουν διάφορες τεχνικές για την επίτευξη αυτού του στόχου, ώστε να εφαρμοστεί η τεχνική αυτή που εξυπηρετεί καλύτερα τις ανάγκες και τις επιδιώξεις σας.
Έτσι, σε άλλες περιπτώσεις οι χειρουργικές τομές έχουν το σχήμα της άγκυρας, σε άλλες περιπτώσεις περιορίζονται γύρω από τη θηλή και ευθύγραμμα κάτω από αυτήν, και σε άλλες περιπτώσεις γύρω από τη θηλή και διαγώνια προς την κατεύθυνση της μασχάλης. Στις περισσότερες γυναίκες το ένα στήθος διαφέρει από το άλλο, σε μικρό βαθμό και κατά τη διάρκεια της επέμβασης θα διορθωθεί και αυτή η ανισομαστία, αν υπάρχει. Η μικρότερη ηλικία για μειωτική στήθους, είναι τα 18 χρόνια.

Μειωτική Στήθους

Βελτιώστε την εμφάνιση και την ψυχολογία σας διορθώνοντας το μέγεθος του στήθους σας.

Η πρώτη επίσκεψη στον Πλαστικό Χειρουργό

Είναι πολύ σημαντική η πρώτη σας επίσκεψη στον πλαστικό χειρούργο.

Εκεί, μετά τη λήψη ενός λεπτομερούς ιατρικού ιστορικού, θα έχετε τη δυνατότητα να κουβεντιάσετε με το πλαστικό χειρουργό και να του εκθέσετε το πρόβλημα και τις απαιτήσεις σας. Μετά την εξέταση και τις μετρήσεις στο στήθος σας, ο χειρουργός θα συζητήσει μαζί σας ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να μειωθεί το στήθος σας και να έρθει σε αρμονία με το υπόλοιπο σώμα σας, λαμβάνοντας υπόψη στοιχεία, όπως η ποιότητα του δέρματός σας, η ηλικία σας και άλλα.

Είναι σημαντικό και εσείς να εκφράσετε την επιθυμία σας για το πώς φαντάζεστε το ιδανικό μέγεθος και σχήμα για το στήθος σας, καθώς η άποψη σχετικά με τέτοια ζητήματα είναι σχεδόν πάντα υποκειμενική.

Ο κύριος Γαϊτάνης θα σας δείξει πάνω στο στήθος σας ποια θα είναι η καινούρια θέση της θηλής και θα σας περιγράψει πού θα βρίσκονται οι χειρουργικές τομές.

Για την επέμβαση της μείωσης του στήθους, χρησιμοποιείται ολική αναισθησία και στις περισσότερες περιπτώσεις χρειάζεται η παραμονή στο νοσοκομείο για ένα βράδυ.

Θα πρέπει να αποφύγετε το κάπνισμα και το αλκοόλ για μία εβδομάδα πριν το χειρουργείο, καθώς και τη λήψη ορισμένων φαρμάκων, όπως ασπιρίνη και πολυβιταμίνες, για διάστημα δύο εβδομάδων πριν την επέμβαση. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό, εάν καπνίζετε, να σταματήσετε ή να το περιορίσετε δραστικά για μία ή δύο εβδομάδες πριν το χειρουργείο, για να επιταχυνθεί η διαδικασία επούλωσης και να μειωθούν οι πιθανότητες επιπλοκών.

Σε κάθε χειρουργική επέμβαση υπάρχουν πιθανότητες επιπλοκών, οι οποίες μειώνονται στα χέρια ειδικού πλαστικού χειρουργού, με εμπειρία στη συγκεκριμένη επέμβαση. Οι χειρουργικές επεμβάσεις γίνονται σε πλήρως εξοπλισμένα ιδιωτικά νοσοκομεία της Αθήνας και η ομάδα των αναισθησιολόγων του κου Γαϊτάνη, εφαρμόζει τις πιο σύγχρονες και ασφαλείς μεθόδους αναισθησίας.

Πριν την μειωτική στήθους

 • Αποφύγετε την ηλιοθεραπεία μια εβδομάδα πριν την επέμβαση.
 • Εάν ακολουθείτε κάποια φαρμακευτική αγωγή ενημερώστε τον κ. Γαϊτάνη, ώστε να σας συμβουλέψει για την συνέχισή της.
 • Απαγορεύεται το ΑΛΚΟΟΛ 48 ώρες πριν την επέμβαση.
 • Απαγορεύεται η ΑΣΠΙΡΙΝΗ, για τουλάχιστον μια εβδομάδα πριν την επέμβαση. Μπορείτε να πάρετε παρακεταμόλη.
 • Εάν είστε καπνιστής, είναι σημαντικό να ελαττώσετε σημαντικά το κάπνισμα ή ακόμα καλύτερα να ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ να καπνίζετε.
 • Το πρωί πριν την επέμβαση κάνετε ένα ντους ή μπάνιο το σώμα σας και λούστε τα μαλλιά σας, αλλά μην χρησιμοποιήσετε σπρέι μαλλιών ή άλλα προϊόντα. Ξυρίστε τις μασχάλες σας. Μην βάλετε καθόλου κρέμες.
 • Κανονίστε από πριν την μεταφορά σας προς και από το νοσοκομείο. Ο κ.Γαϊτάνης θα σας έχει ενημερώσει εάν θα παραμείνετε μια νύχτα στο νοσοκομείο ή αν θα βγείτε το απόγευμα της ίδιας ημέρας.
 • Προμηθευτείτε έναν αθλητικό στηθόδεσμο. Θα πρέπει να συζητήσετε με τον κ. Γαϊτάνη ποιο είναι το κατάλληλο μέγεθος.
 • Απαγορεύετε στηθόδεσμος με μπανέλες.

Ημέρα της επέμβασης

 • Απαγορεύεται να φάτε και να πιείτε για τουλάχιστον 6 ώρες πριν την επέμβαση.
 • Αφαιρέστε το βερνίκι νυχιών, τους φακούς επαφής, τα κοσμήματα και το μακιγιάζ, πριν ξεκινήσετε από το σπίτι σας για το νοσοκομείο.
 • Φορέστε άνετα, φαρδιά ρούχα.

Μετά την μειωτική στήθους

Μετά την επέμβαση, θα επιστρέψετε στο σπίτι σας το επόμενο πρωί, φορώντας τον ελαστικό στηθόδεσμο, αφού θα έχει αφαιρεθεί η παροχέτευση αν έχει χρησιμοποιηθεί. 

Θα έχετε λίγο πρήξιμο στο στήθος σας, το οποίο κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας θα υποχωρήσει σταδιακά. 

Μερικές γυναίκες αναφέρουν λίγο πόνο μετά την μειωτική στήθους, ο οποίος αντιμετωπίζεται εύκολα με τη χρήση παρακεταμόλης. 

Είναι βασικό να ξεκουραστείτε κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας και κατά την έξοδό σας από το νοσοκομείο θα σας έχουν δοθεί αντιβιοτικά, για διάστημα πέντε ημερών. 

Θα χρειαστεί να λείψετε από την εργασία σας για 1-2 εβδομάδες περίπου, ανάλογα με το μέγεθος της επέμβασης και το είδος της εργασίας σας. 

Μπορεί να χάσετε κάποιο ποσοστό αισθητικότητας από τη θηλή του ενός ή και των δύο μαστών και η δυνατότητα θηλασμού σε μελλοντική εγκυμοσύνη δεν είναι εγγυημένη. 

Είναι απαραίτητο να φοράτε τον ελαστικό στηθόδεσμο σε εικοσιτετράωρη βάση, για διάστημα 2 εβδομάδων και μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας για ακόμα 2 εβδομάδες.

Μετά την επέμβαση

 • Απαγορεύεται η ΑΣΠΙΡΙΝΗ, για 7 ημέρες μετά την επέμβαση.
 • Απαγορεύεται το ΑΛΚΟΟΛ, για 48 ώρες μετά την επέμβαση
 • Ακολουθήστε την φαρμακευτική αγωγή που σας έχει συστήσει ο κ. Γαϊτάνης.
 • Αποφύγετε την ηλιοθεραπεία, για περίπου ένα μήνα μετά την επέμβαση.
 • Το μπάνιο επιτρέπεται αφού έχουν αφαιρεθεί οι επίδεσμοι. Το ντους επιτρέπεται μετά την πρώτη ημέρα της επέμβασης, αλλά κρατώντας τους επιδέσμους στεγνούς.
 • Θα βοηθήσει πολύ να μείνετε ξαπλωμένοι για τουλάχιστον μια ημέρα, με ελαφρύ περπάτημα στο σπίτι.
 • Αποφύγετε την οδήγηση για την πρώτη εβδομάδα μετά την επέμβαση. • Φοράτε τον ειδικό στηθόδεσμο μέρα-νύχτα, για τις πρώτες 2 εβδομάδες και κατόπιν μόνο την ημέρα, για 2 εβδομάδες ακόμα.
 • Απαγορεύεται να φορέσετε στηθόδεσμο με μπανέλες, για τουλάχιστον 4 εβδομάδες μετά την επέμβαση.
 • Η πρώτη συνάντηση με τον κ. Γαϊτάνη, μετά την επέμβασή σας, θα προγραμματιστεί το ίδιο βράδυ στην κλινική και την επόμενη ημέρα στο ιατρείου του.

Το καινούριο σας στήθος

Μετά τις πρώτες δύο με τρεις εβδομάδες, το καινούριο σας στήθος θα δείχνει φυσιολογικό, αλλά ένα μικρό ποσοστό πρηξίματος θα χρειαστεί διάστημα έξι με εννιά μηνών για να φύγει και για να αποκτήσει το στήθος σας την τελική του μορφή.

Οι ουλές θα είναι λιγότερο ή περισσότερο κόκκινες στην αρχή και ο πλαστικός χειρουργός θα σας δώσει συγκεκριμένες οδηγίες, έτσι ώστε με την πάροδο έξι με δώδεκα μηνών, να έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Το καινούριο σας στήθος θα αυξήσει την αυτοπεποίθησή σας και η μείωση των επιπτώσεων του μεγάλου και υπέρβαρου στήθους θα βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής σας.

Dr. A. Gaitanis

A

Ζητήστε να σας καλέσουμε για περισσότερες πληροφορίες.

15987
ΖΗΤΗΣΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΛΕΣΟΥΜΕ
Scroll to Top

Ο Απόστολος Γαϊτάνης μπορεί και συνδυάζει τις προσωπικές σας ανάγκες με ότι πιο σύγχρονο στην αισθητική πλαστική χειρουργική, για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος.

Ζητήστε να σας καλέσουμε