Ρυτιδοπλαστική

Βελτιώστε την εμφάνιση και την ψυχολογία σας βελτιώνοντας την εξωτερική εμφάνιση του προσώπου σας, με τη μέθοδο της Ρυτιδοπλαστικής.

Η ρυτιδοπλαστική (Facelift)

Ο χρόνος αφήνει τα σημάδια του στο ανθρώπινο πρόσωπο, τόσο στον άντρα όσο και στη γυναίκα. Αυτά οφείλονται και στην έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία και στα άλλα στοιχεία της φύσης, καθώς και στη βαρύτητα και στις αυξομειώσεις του σωματικού βάρους. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, όπως στρες, άγχος και κάπνισμα επηρεάζει και αυτός τη διαδικασία γήρανσης, όχι μόνο του προσώπου αλλά και του σώματος.

Τι μπορούμε να πετύχουμε με ένα facelift

Η ρυτιδοπλαστική είναι η χειρουργική επέμβαση που έχει σκοπό να «πάει το ρολόι πίσω» και να βελτιώσει την εξωτερική εμφάνιση του προσώπου, διατηρώντας όμως τα φυσικά χαρακτηριστικά του. Ο ασθενής στο τέλος της επέμβασης φαίνεται ξεκούραστος και φρέσκος, χωρίς να φαίνεται ότι έχει υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Ο πλαστικός χειρουργός με ειδικές τεχνικές σφίγγει το επιφανειακό απονευρωτικό δίκτυο και τους μυς του προσώπου και τα επαναφέρει στην αρχική νεανική τους θέση, εξαλείφοντας τις ρυτίδες, ενώ στη συνέχεια απομακρύνει το δέρμα που περισσεύει.

Ρυτιδοπλαστική

Βελτιώστε την εμφάνιση και την ψυχολογία σας διορθώνοντας τα σημάδια που υποδεικνύουν το γήρας στο πρόσωπο.

Ενδείξεις για ρυτιδοπλαστική

Τα σημάδια που υποδεικνύουν το γήρας στο πρόσωπο, όπως και την ανάγκη για ρυτιδοπλαστική, είναι οι ρυτίδες, η χαλάρωση του δέρματος, του λίπους και του επιφανειακού απονευρωτικού ιστού (S.M.A.S.), με συνέπεια τη δημιουργία πτυχώσεων στη ρινοχειλική αύλακα και στην περιοχή της κάτω γνάθου κοντά στη γωνία του στόματος, καθώς και στο λαιμό.

Η πρώτη επίσκεψη για ρυτιδοπλαστική & οι τεχνικές λίφτινγκ

Με την πρώτη επίσκεψη και μετά από ένα λεπτομερές ιατρικό ιστορικό, θα γίνει συζήτηση σχετικά με τις βελτιώσεις που επιθυμεί ο ασθενής να γίνουν στο πρόσωπό του. Με τη βοήθεια του πλαστικού χειρουργού θα τεθούν οι στόχοι του facelift. Πολλές φορές η ρυτιδοπλαστική συνδυάζεται και με άλλες μεθόδους της πλαστικής χειρουργικής, όπως βλεφαροπλαστική, ρινοπλαστική, ενέσιμα εμφυτεύματα και άλλα.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης επίσκεψης θα αποφασιστεί αν η επέμβαση θα γίνει υπό τοπική ή ολική αναισθησία, καθώς και το είδος του λίφτινγκ που ταιριάζει στη συγκεκριμένη περίπτωση, όπως S lift, MACS lift, mini lift ή ολική ρυτιδοπλαστική. Θα έχετε τη δυνατότητα να θέσετε ό,τι ερωτήματα σας προβληματίζουν και παράλληλα θα έχετε και οπτική αντίληψη βλέποντας φωτογραφίες ανάλογων περιπτώσεων.

Προετοιμασία για το facelift

Θα σας δοθούν λεπτομερείς οδηγίες για το πώς θα προετοιμαστείτε για την ρυτιδοπλαστική. Θα πρέπει να αποφύγετε το κάπνισμα, το αλκοόλ και τη λήψη συγκεκριμένων φαρμάκων, όπως ασπιρίνη και πολυβιταμίνες για διάστημα δύο εβδομάδων πριν το χειρουργείο. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό, εάν καπνίζετε να σταματήσετε, για το προαναφερθέν χρονικό διάστημα, προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία επούλωσης και να μειωθούν οι πιθανότητες επιπλοκών.

Ανάλογα με το είδος του λίφτινγκ θα χρειαστεί να λείψετε από την εργασία σας από μία έως δύο εβδομάδες. Καλό θα ήταν τις πρώτες δύο με τρεις ημέρες μετά την ρυτιδοπλαστική να έχετε κάποιον στο σπίτι να σας βοηθάει.

Σημειωτέον ότι οι χειρουργικές επεμβάσεις γίνονται σε πλήρως εξοπλισμένα ιδιωτικά νοσοκομεία της Αθήνας και του Λονδίνου και η ομάδα των αναισθησιολόγων εφαρμόζει τις πιο σύγχρονες και ασφαλείς μεθόδους αναισθησίας.

Λίγα λόγια για το facelift

Μια ρυτιδοπλαστική χρειάζεται δυόμιση με τρεισήμισι ώρες χειρουργικού χρόνου. Η κάθε περίπτωση στη ρυτιδοπλαστική διαφέρει, και ο χειρουργός εξατομικεύει τις σύγχρονες μεθόδους λίφτινγκ, για να ταιριάζει με τις ανάγκες του κάθε ασθενούς.

Οι χειρουργικές τομές βρίσκονται και μέσα στο τριχωτό της κεφαλής και σε περιοχές όπου φυσιολογικά υπάρχουν ελαφριές ρυτίδες, όπως μπροστά και πίσω από το αυτί. Ο χειρουργός κινητοποιεί το δέρμα σε μικρό ή μεγάλο βαθμό, ανάλογα με την περίπτωση και τοποθετεί τους μυς και το λίπος στην αρχική, πιο νεανική τους θέση. Ισχυρά ράμματα συγκρατούν τους ιστούς στην καινούρια τους θέση. Το δέρμα του προσώπου τοποθετείται και αυτό στη θέση του.

Πριν τη ρυτιδοπλαστική

 • Αποφύγετε την ηλιοθεραπεία μια εβδομάδα πριν την επέμβαση.
 • Εάν ακολουθείτε κάποια φαρμακευτική αγωγή ενημερώστε τον κ. Γαϊτάνη, ώστε να σας συμβουλέψει για την συνέχισή της.
 • Απαγορεύεται η ΑΣΠΙΡΙΝΗ, για τουλάχιστον μια εβδομάδα πριν την ρυτιδοπλαστική. Μπορείτε να πάρετε παρακεταμόλη.
 • Απαγορεύεται το ΑΛΚΟΟΛ 48 ώρες πριν την επέμβαση.
 • Εάν είστε καπνιστής, είναι σημαντικό να ελαττώσετε σημαντικά το κάπνισμα ή ακόμα καλύτερα να ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ να καπνίζετε.
 • Εάν βάφετε τα μαλλιά σας, κάνετε ανταύγειες ή περμανάντ, φροντίστε να τα έχετε φτιάξει τουλάχιστον μια εβδομάδα πριν το χειρουργείο σας, θα χρειαστεί να περάσουν τουλάχιστον 4-6 εβδομάδες για να τα ξαναφτιάξετε.
 • Μην κόψετε τα μαλλιά σας πριν το facelift, ώστε να μπορούν να καλύψουν τις τομές της εγχείρησης.
 • Κανονίστε από πριν την μεταφορά σας προς και από το νοσοκομείο. Ο κ.Γαϊτάνης θα σας έχει ενημερώσει εάν θα παραμείνετε μια νύχτα στο νοσοκομείο ή αν θα βγείτε το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Ημέρα της επέμβασης.

 • Απαγορεύεται να φάτε και να πιείτε (ούτε νερό) για τουλάχιστον 6 ώρες πριν το λίφτινγκ (…την επέμβαση.
 • Αφαιρέστε το βερνίκι νυχιών, τους φακούς επαφής, τα κοσμήματα και το μακιγιάζ, πριν ξεκινήσετε από το σπίτι σας για το νοσοκομείο.
 • Φορέστε άνετα, φαρδιά ρούχα.
 • Πάρετε μαζί σας ένα μαντήλι για το κεφάλι, ώστε να φορέσετε μετά την επέμβαση.

Μετά την ρυτιδοπλαστική

Ανάλογα με το είδος του λίφτινγκ, θα πάτε σπίτι σας είτε την ίδια μέρα, είτε το επόμενο πρωί. Καλό θα ήταν να έρθει κάποιος να σας παραλάβει από το νοσοκομείο. Θα σας δοθούν συγκεκριμένες οδηγίες κατά την έξοδό σας και για διάστημα μίας εβδομάδας θα ξεκουραστείτε στο σπίτι σας. Επιτρέπεται το ήσυχο περπάτημα και η χαλάρωση. Δεν θα έχετε κανέναν επίδεσμο στο πρόσωπό σας όταν αναχωρήσετε για το σπίτι σας και οι νοσοκόμες θα σας λούσουν τα μαλλιά πριν φύγετε.

Τα ράμματα θα αφαιρεθούν μετά από δέκα ημέρες. Κατά τη διάρκεια αυτού του χρονικού διαστήματος απαγορεύεται η άσκηση, οι δουλειές στο σπίτι και το γυμναστήριο. Δώστε στο σώμα σας τη δυνατότητα να χαλαρώσει και να επουλωθεί, όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Το καινούργιο σας πρόσωπο – Τέλος στις ρυτίδες

Μετά από μία εβδομάδα θα έχει υποχωρήσει τόσο το πρήξιμο όσο και το ελαφρύ μελάνιασμα και θα μπορείτε να δείτε το καινούριο, φρέσκο πρόσωπό σας.

Στόχος της επέμβασης είναι να δείχνετε ο εαυτός σας, αλλά χωρίς τις ατέλειες και τα σημάδια – ρυτίδες που επιφέρει ο χρόνος. Τα σημεία των τομών θα προστατεύονται από τον ήλιο με τη χρήση αντηλιακού, για τρεις μήνες και με την πάροδο του χρόνου θα είναι πολύ δυσδιάκριτα.

Dr. A. Gaitanis

A

Ζητήστε να σας καλέσουμε για περισσότερες πληροφορίες.

15987
ΖΗΤΗΣΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΛΕΣΟΥΜΕ
Scroll to Top

Ο Απόστολος Γαϊτάνης μπορεί και συνδυάζει τις προσωπικές σας ανάγκες με ότι πιο σύγχρονο στην αισθητική πλαστική χειρουργική, για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος.

Ζητήστε να σας καλέσουμε