Βλεφαροπλαστική

Βελτιώστε την εμφάνιση και την ψυχολογία σας διορθώνοντας τα “βαριά μάτια” και “το πόδι της χήνας”.

Η Βλεφαροπλαστική Γενικά

Η διαδικασία γήρανσης εκτός από το πρόσωπο επηρεάζει και τα μάτια. Οι μηχανισμοί είναι παρόμοιοι με αυτούς που προκαλούν γήρανση στο πρόσωπο, αλλά υπάρχουν και ιδιαιτερότητες. Έτσι, το δέρμα χαλαρώνει, οι μυς χαλαρώνουν και το λίπος που φυσιολογικά υπάρχει μέσα στον οφθαλμικό κόγχο αυξάνει.

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι, στα μεν άνω βλέφαρα η πτυχή του δέρματος να βρίσκεται πολύ κοντά στις βλεφαρίδες και να δίνεται η αίσθηση ότι τα μάτια είναι «βαριά». Επιπλέον για τις γυναίκες, παρουσιάζεται και δυσκολία στο να μακιγιαριστούν. Το κάτω βλέφαρο εμφανίζει σακούλες και στο πλάι παρουσιάζονται ρυτίδες, που είναι γνωστές ως «το πόδι της χήνας».

Όλα τα παραπάνω έχουν σαν αποτέλεσμα η γυναίκα ή ο άνδρας να δείχνουν λίγο ή πολύ κουρασμένοι και η εξωτερική τους εμφάνιση να μη συμβαδίζει με το πώς αισθάνονται.

Η βλεφαροπλαστική των άνω ή κάτω βλεφάρων είναι μια επέμβαση που γίνεται είτε μεμονωμένα, είτε σε συνδυασμό με την ρυτιδοπλαστική. Μόνη της η βλεφαροπλαστική γίνεται σε άτομα σχετικά νεαρής ηλικίας, περίπου στα 30 με 40, όπου είτε λόγω κληρονομικών παραγόντων είτε εξαιτίας του σύγχρονου τρόπου ζωής, εμφανίζουν σακούλες και χαλάρωση στην περιοχή των ματιών, με αποτέλεσμα να φαίνονται μονίμως κουρασμένοι. Περιττό να αναφέρουμε πως η εξωτερική εμφάνιση επηρεάζει την αρχική εντύπωση που δίνουμε στους άλλους και ιδιαίτερα στην περίπτωση που η εξωτερική εμφάνιση παίζει πρωτεύοντα ρόλο στον επαγγελματικό μας χώρο.

Σε συνδυασμό με τη ρυτιδοπλαστική, η βλεφαροπλαστική γίνεται σε μεγαλύτερες ηλικίες, σαν μέρος της ολοκληρωμένης προσπάθειας για ανανέωση του προσώπου. Καλό είναι, άνδρες και γυναίκες, να μην αφήνουν την επέμβαση αυτή να γίνεται πάρα πολύ αργά.

Βλεφαροπλαστική

Βελτιώστε την εμφάνιση και την ψυχολογία σας διορθώνοντας τα “βαριά μάτια” και “το πόδι της χήνας”.

Προετοιμασία για βλεφαροπλαστική επέμβαση

Κατά τη διάρκεια της πρώτης επίσκεψης θα αποφασιστεί, μετά τη λήψη λεπτομερούς ιατρικού ιστορικού, αν η βλεφαροπλαστική θα γίνει με τοπική ή ολική αναισθησία, καθώς και το είδος της που κρίνεται κατάλληλο για την συγκεκριμένη περίπτωση ασθενούς, όπως κλασική βλεφαροπλαστική ή βλεφαροπλαστική με τη χρήση laser.

Οι χειρουργικές επεμβάσεις γίνονται σε πλήρως εξοπλισμένα ιδιωτικά νοσοκομεία της Αθήνας και του Λονδίνου και η ομάδα των αναισθησιολόγων εφαρμόζει τις πιο σύγχρονες και ασφαλείς μεθόδους αναισθησίας.

Θα πρέπει να αποφύγετε το κάπνισμα και τη λήψη συγκεκριμένων βιταμινών και φαρμάκων για μία εβδομάδα πριν το χειρουργείο. Συγκεκριμένα ασπιρίνη και πολυβιταμίνες θα πρέπει να διακοπούν για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες πριν το χειρουργείο.

Η πιστή παρακολούθηση αυτών των οδηγιών επιταχύνει τη διαδικασία επούλωσης και μειώνει τις πιθανότητες επιπλοκών. Ανάλογα με το είδος της βλεφαροπλαστικής, θα λείψετε από την εργασία σας από τέσσερις έως και δέκα ημέρες.

Πριν την βλεφαροπλαστική

 • Αποφύγετε την ηλιοθεραπεία μια εβδομάδα πριν την επέμβαση.
 • Εάν ακολουθείτε κάποια φαρμακευτική αγωγή ενημερώστε τον κ. Γαϊτάνη, ώστε να σας συμβουλέψει για την συνέχισή της.
 • Απαγορεύεται το ΑΛΚΟΟΛ 48 ώρες πριν την επέμβαση.
 • Απαγορεύεται η ΑΣΠΙΡΙΝΗ, για τουλάχιστον μια εβδομάδα πριν την επέμβαση. Μπορείτε να πάρετε παρακεταμόλη.
 • Εάν είστε καπνιστής, είναι σημαντικό να ελαττώσετε σημαντικά το κάπνισμα ή ακόμα καλύτερα να ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ να καπνίζετε.
 • Το πρωί πριν την επέμβαση κάνετε ένα μπάνιο το σώμα σας και λούστε τα μαλλιά σας, αλλά μην χρησιμοποιήσετε σπρέι μαλλιών ή άλλα προϊόντα. Μην βάλετε κρέμες στο πρόσωπό σας.
 • Κανονίστε από πριν την μεταφορά σας προς και από το νοσοκομείο. Ο κ.Γαϊτάνης θα σας έχει ενημερώσει εάν θα παραμείνετε μια νύχτα στο νοσοκομείο ή αν θα βγείτε το απόγευμα της ίδιας ημέρας

Η επέμβαση

Μια βλεφαροπλαστική χρειάζεται περίπου μία με μιάμιση ώρα χειρουργικού χρόνου. Βέβαια, κάθε γυναίκα είναι διαφορετική και η θεραπεία της εξατομικεύεται. H επέμβαση γίνεται με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν τα συγκεκριμένα προβλήματα που επηρεάζουν την εμφάνιση της γυναίκας ή του άντρα.

Οι χειρουργικές τομές βρίσκονται για το άνω βλέφαρο στη περιοχή που φυσιολογικά υπάρχει μια πτυχή στο μέσο του βλεφάρου και για το κάτω βλέφαρο, ακριβώς κάτω από τις βλεφαρίδες. Ο χειρουργός κινητοποιεί το δέρμα, αφαιρεί το λίπος που περισσεύει και τοποθετεί τους μύες και το δέρμα στην βελτιωμένη και πιο νεανική τους θέση.

Ημέρα της επέμβασης

 • Απαγορεύεται να φάτε και να πιείτε για τουλάχιστον 6 ώρες πριν την επέμβαση.
 • Αφαιρέστε το βερνίκι νυχιών, τους φακούς επαφής, τα κοσμήματα και το μακιγιάζ, πριν ξεκινήσετε από το σπίτι σας για το νοσοκομείο.
 • Φορέστε άνετα, φαρδιά ρούχα.
 • Πάρετε μαζί σας γυαλιά ηλίου, ώστε να φορέσετε μετά την επέμβαση.

Μετά την επέμβαση

Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα επιστρέψετε στο σπίτι σας την ίδια ημέρα, εκτός αν έχετε υποβληθεί σε ταυτόχρονη ρυτιδοπλαστική, οπότε θα μείνετε στο νοσοκομείο για ένα βράδυ. Θα σας δοθεί ειδική αντιβιοτική αλοιφή, που θα βάζετε στα μάτια σας δύο φορές την ημέρα και συνιστάται και η εφαρμογή κρύων επιθεμάτων για 15 λεπτά, τρεις φορές την ημέρα για τις πρώτες δύο ημέρες.

Θα πρέπει να ξεκουραστείτε στο σπίτι σας για μία εβδομάδα και τα ράμματα θα αφαιρεθούν μετά από 5 ημέρες. Μπορεί να χρειαστεί να χρησιμοποιείτε σταγόνες για τα μάτια για τις πρώτες δύο εβδομάδες. Θα μπορείτε να διαβάσετε και να δείτε τηλεόραση τρεις ημέρες μετά το χειρουργείο. Δεν πρέπει να φορέσετε φακούς επαφής για περίπου δύο εβδομάδες μετά την επέμβαση. Φυσικά επιτρέπεται να φοράτε τα κανονικά σας γυαλιά.

Το καινούργιο σας πρόσωπο μετά την βλεφαροπλαστική

Οι χειρουργικές τομές είναι σε τέτοιο σημείο, που δύσκολα φαίνονται. Οι ουλές μπορεί να είναι ελαφρώς κόκκινες για μικρό χρονικό διάστημα, αλλά μετά το πέρας μίας εβδομάδας μπορείτε να τις καλύπτετε με μακιγιάζ. Θα πρέπει να προστατεύετε το πρόσωπό σας με αντηλιακή κρέμα και γυαλιά ηλίου για διάστημα τριών μηνών.

Γενικά τα μάτια σας θα δείχνουν φρέσκα και θα εξαφανιστούν οι σακούλες και το περιττό δέρμα.

 • Απαγορεύεται η ΑΣΠΙΡΙΝΗ, για 7 ημέρες μετά την επέμβαση.
 • Απαγορεύεται το ΑΛΚΟΟΛ, για 48 ώρες μετά την επέμβαση.
 • Ακολουθήστε την φαρμακευτική αγωγή που σας έχει συστήσει ο κ. Γαϊτάνης.
 • Αποφύγετε την ηλιοθεραπεία, για περίπου ένα μήνα μετά την επέμβαση.
 • Κάνετε περιοδικά κρύες κομπρέσες στα μάτια, για τις επόμενες 24 ώρες.
 • Μην σκύβετε, μην σηκώνετε βαριά αντικείμενα και μην ασκείτε πίεση, για τις επόμενες 7 ημέρες.
 • Εάν σας έχουν δοθεί οδηγίες από τον κ. Γαϊτάνη, χρησιμοποιείστε σταγόνες για τα μάτια, κάθε 3 με 4 ώρες.
 • Πλένετε το πρόσωπό σας απαλά μόνο με κρύο νερό για τις πρώτες 24 ώρες, κρατώντας τους επιδέσμους στεγνούς.
 • Μην φορέσετε φακούς επαφής για μια εβδομάδα. Φορέστε γυαλιά στην θέση τους.

Dr. A. Gaitanis

A

Ζητήστε να σας καλέσουμε για περισσότερες πληροφορίες.

15987
ΖΗΤΗΣΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΛΕΣΟΥΜΕ
Scroll to Top

Ο Απόστολος Γαϊτάνης μπορεί και συνδυάζει τις προσωπικές σας ανάγκες με ότι πιο σύγχρονο στην αισθητική πλαστική χειρουργική, για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος.

Ζητήστε να σας καλέσουμε