Νήματα Προσώπου

Βελτιώστε την εμφάνιση και την ψυχολογία σας με τη βελτίωση της εμφάνισης του προσώπου σας!

Νήματα Προσώπου

 

Τα νήματα προσώπου αποτελούν μια πρωτοποριακή ενέσιμη θεραπεία που βοηθά στην ανόρθωση του δέρματος και την βελτίωση του οβάλ του προσώπου με φυσικό και ασφαλή τρόπο. Αυτή η τεχνική είναι γνωστή ως ενέσιμο lifting κατευθυνόμενης κολλαγονογένεσης. Περιλαμβάνει την εισαγωγή βιοαπορροφήσιμων νημάτων PDO (υποδερμικά), τα οποία ενεργοποιούν τους ινοβλάστες για την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, αναζωογονώντας το δέρμα.

 

Νήματα PDO

Βελτιώστε την εμφάνιση και την ψυχολογία σας με την ανόρθωση του δέρματος και την βελτίωση του οβάλ του προσώπου σας.

Εφαρμογή της Θεραπείας με Νήματα Προσώπου

Η εφαρμογή των νημάτων προσώπου απευθύνεται κυρίως σε άτομα άνω των 30 ετών ή σε ασθενείς των οποίων το δέρμα χρειάζεται στήριξη και σύσφιξη. Η πυκνότητα του πλέγματος προσαρμόζεται ανάλογα με την ηλικία του ασθενούς για να δημιουργηθεί η σωστή υποδομή κολλαγόνου.

Είδη Νημάτων Προσώπου

 

Τα νήματα προσώπου διακρίνονται σε δύο βασικές κατηγορίες: αυτά που προσφέρουν σύσφιξη και εκείνα που προσφέρουν ανόρθωση.

Νήματα Σύσφιξης

Τα νήματα σύσφιξης είναι απαλά και χωρίς άγκιστρα. Τοποθετούνται κάτω από το δέρμα με τη δημιουργία ενός πλέγματος, προκαλώντας:

 • κολλαγονογένεση
 • διέγερση της μικροκυκλοφορίας
 • αύξηση του τοπικού μεταβολισμού
 • λιπόλυση

 

Αυτό οδηγεί σε σημαντική ενυδάτωση και πάχυνση του δέρματος, με αποτέλεσμα τη σύσφιξη και ενδυνάμωση της επιδερμίδας. Τα νήματα αυτά μπορούν να είναι μονά, διπλά, τριπλά ή σε σπιράλ μορφή και χρησιμοποιούνται κυρίως για την αντιμετώπιση των ρυτίδων και της χαλάρωσης στον λαιμό, το μέτωπο και κάτω από τα μάτια. 

Νήματα Ανόρθωσης

Τα νήματα ανόρθωσης διαθέτουν μικροσκοπικά άγκιστρα κατά μήκος τους και τοποθετούνται στρατηγικά κάτω από το δέρμα για να το “κλειδώνουν” σε συγκεκριμένες θέσεις, προσφέροντας ένα άμεσο αποτέλεσμα face lift. Επιπλέον, έχουν μακροπρόθεσμη αναζωογονητική δράση, διεγείροντας την παραγωγή κολλαγόνου. Χρησιμοποιούνται συχνά για την ανύψωση των πεσμένων μάγουλων και ζυγωματικών, τη διόρθωση των ρινοχειλικών ρυτίδων, τη βελτίωση του περιγράμματος της γνάθου και το τέντωμα του χαλαρωμένου δέρματος του λαιμού.

Νήματα PDO

Βελτιώστε την εμφάνιση και την ψυχολογία σας με την ανόρθωση του δέρματος και την βελτίωση του οβάλ του προσώπου σας.

Αποτελέσματα της Θεραπείας

Μετά την εφαρμογή των νημάτων PDO, το αποτέλεσμα είναι άμεσα ορατό και συνεχώς βελτιώνεται με την πάροδο του χρόνου, φτάνοντας τη μέγιστη βελτίωση σε περίπου δύο χρόνια. Συνήθη αποτελέσματα περιλαμβάνουν την απαλοιφή κατά 70% των ρινοπαρειακών πτυχών και της πτώσης των παρειών, με σαφή βελτίωση του οβάλ του προσώπου. Σε άλλες περιοχές του σώματος, τα αποτελέσματα σύσφιξης βελτιώνονται συνεχώς μέχρι τον τρίτο μήνα και σταθεροποιούνται για περίπου 18 μήνες. Μετά από αυτό το διάστημα, μπορεί να εξεταστεί η επανατοποθέτηση επιπλέον νημάτων για τη διατήρηση του αποτελέσματος.

Πλεονεκτήματα της Θεραπείας

Τα πλεονεκτήματα του lift κολλαγόνου περιλαμβάνουν τη σύντομη διάρκεια της εφαρμογής, την απουσία τομών ή ουλών, την έλλειψη ανάγκης για νοσηλεία, το άμεσο και διαρκές αποτέλεσμα. Επίσης, το υλικό που χρησιμοποιείται είναι πλήρως απορροφήσιμο και απόλυτα ασφαλές.

Οδηγίες Πριν και Μετά τη Θεραπεία με Νήματα Προσώπου

 Πριν τη Θεραπεία:

 • Αποφύγετε τη λήψη αντιπηκτικών ή αντιφλεγμονωδών σκευασμάτων μία εβδομάδα πριν τη θεραπεία.
 • Αποφύγετε την κατανάλωση αλκοόλ την προηγούμενη ημέρα της θεραπείας.

Μετά τη Θεραπεία:

 • Είναι πιθανό να εμφανιστούν ήπιες μελανιές στα σημεία εισόδου των νημάτων. Μπορείτε να τις αντιμετωπίσετε με τοπική εφαρμογή κρέμας με arnica ή λαμβάνοντας χάπια με arnica.
 • Θα σας δοθεί μια αντιβιοτική κρέμα για τα σημεία εισόδου των νημάτων.
 • Για την αντιμετώπιση τυχόν οιδήματος, μπορείτε να εφαρμόζετε απαλά μια κρύα κομπρέσα για 5-10 λεπτά κάθε μία ώρα.
 • Αποφύγετε τη χρήση καλλυντικών και προϊόντων μακιγιάζ για 1-2 ημέρες.
 • Συνιστάται να κοιμάστε ανάσκελα τις πρώτες ημέρες.
 • Αποφύγετε την έντονη σωματική άσκηση και τη σάουνα την πρώτη εβδομάδα.
 • Αν έχετε κάποια οδοντιατρική θεραπεία στο πρόγραμμα, είναι καλύτερο να μεσολαβήσουν μερικές εβδομάδες μέχρι να επουλωθεί πλήρως το δέρμα. Το ίδιο ισχύει για περιποιήσεις ομορφιάς και μασάζ προσώπου.

Με τη σωστή εφαρμογή και τη σωστή φροντίδα, τα νήματα προσώπου μπορούν να προσφέρουν εντυπωσιακά αποτελέσματα ανόρθωσης και αναζωογόνησης του δέρματος, βελτιώνοντας σημαντικά την εμφάνιση και την αυτοπεποίθησή σας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα νήματα προσώπου, επικοινωνήστε με τον έμπειρο Πλαστικό Χειρουργό, Απόστολο Γαϊτάνη.

Το αποτέλεσμα των νημάτων PDO μπορεί να διαρκέσει έως και 2 χρόνια, ανάλογα με τις ανάγκες και τον τρόπο ζωής του ασθενούς.

Η θεραπεία με νήματα PDO συνήθως πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία, καθιστώντας την διαδικασία ανώδυνη και άνετη για τον ασθενή.

Ο χρόνος αποθεραπείας εξαρτάται από τον οργανισμό κάθε ατόμου, αλλά συνήθως είναι ελάχιστος, επιτρέποντας την άμεση επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες.

Τα νήματα PDO ενεργοποιούν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης από τον οργανισμό, ενισχύοντας τη δομή του δέρματος και μειώνοντας τη χαλάρωση.

Ναι, ο αριθμός και οι διαστάσεις των νημάτων εξαρτώνται από τις ανάγκες και τη συγκεκριμένη κατάσταση του δέρματος του κάθε ασθενούς.

Dr. A. Gaitanis

A

Ζητήστε να σας καλέσουμε για περισσότερες πληροφορίες.

15987
ΖΗΤΗΣΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΛΕΣΟΥΜΕ
Scroll to Top

Ο Απόστολος Γαϊτάνης μπορεί και συνδυάζει τις προσωπικές σας ανάγκες με ότι πιο σύγχρονο στην αισθητική πλαστική χειρουργική, για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος.

Ζητήστε να σας καλέσουμε