Θεραπεία για τις Ραγάδες

Βελτιώστε την εμφάνιση και την ψυχολογία σας αντιμετωπίζοντας τις ραγάδες.

Αντιμετώπιση ραγάδων με pixel

Τα είδη των ραγάδων

Η ραγάδα αποτελεί μια μορφή ουλής. Η βασική διαφορά που συναντάται στις ραγάδες είναι στο χρώμα τους. Αν οι ραγάδες είναι κόκκινες είναι σχετικά πρόσφατες, ενώ αν είναι λευκές είναι πιο παλιές.

Η αιτία που έχει δημιουργήσει τις ραγάδες δεν έχει σαν αποτέλεσμα διαφορά στο είδος τους. Οι ραγάδες είναι ίδιες είτε προέρχονται από εγκυμοσύνη, από την ανάπτυξη κατά τη βρεφική ηλικία, είτε από αυξομείωση βάρους. Αυτό που μπορεί να διαφέρει είναι τα σημεία εμφάνισής τους. Όπως συμβαίνει με τις ραγάδες της εγκυμοσύνης που δημιουργούνται συνήθως στο πάνω ή κάτω μέρος της κοιλιάς, ενώ οι ραγάδες αύξησης βάρους ή ανάπτυξης δημιουργούνται στην συνήθως στην οσφυϊκή χώρα, δηλαδή στη μέση ή ακόμη και στα πόδια. Οι ραγάδες εμφανίζονται στις γυναίκες συνήθως στην εγκυμοσύνη.

Έτσι τόσο κατά τη διάρκειά της εγκυμοσύνης όσο και μετά από αυτή, η γυναίκα μπορεί να προφυλάξει τον εαυτό της, με καλή ενυδάτωση και λίπανση του δέρματος της κοιλιάς. Καλό θα ήταν η περιποίηση αυτή να συνεχιστεί και μετά την εγκυμοσύνη.

Θεραπεία για τις Ραγάδες

Βελτιώστε την εμφάνιση και την ψυχολογία σας αντιμετωπίζοντας τις ραγάδες.

Pixel Laser

Στην αντιμετώπισή τους μπορεί να βοηθήσει η μέθοδος ανάπλαση με λέιζερ (pixel). Το pixel εξαχνώνει την επιφανειακή στιβάδα της επιδερμίδας, ενώ παράλληλα διεγείρει και τις βαθύτερες στιβάδες να παράγουν περισσότερο κολλαγόνο. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να διεγερθεί το δέρμα και να παράγει καλύτερης ποιότητας ουλώδη ιστό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να βελτιώνεται η όψη της ραγάδας, να γίνεται πιο αχνή και να μην φαίνεται τόσο έντονα.

Η διάρκεια της κάθε συνεδρίας ποικίλει, ο χρόνος σχετίζεται με το μέγεθος της περιοχής στην οποία θα γίνει η εφαρμογή. Κυμαίνεται από 15 – 45 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος της περιοχής. Το αποτέλεσμα εμφανίζεται σταδιακά, χρειάζονται τουλάχιστον 3-4 συνεδρίες με μεσοδιάστημα 3 εβδομάδων.

Η διαδικασία του λέιζερ pixel δεν είναι επίπονη, καθώς εφαρμόζεται και στο πρόσωπο για λείανση & ανάπλαση του δέρματος. Προκαλεί απλά ένα ελαφρύ κάψιμο το οποίο υποχωρεί μετά από μερικές ώρες και ένα ελαφρύ κοκκίνισμα το οποίο επίσης σταδιακά υποχωρεί.

Η γυναίκα μπορεί να επιστρέψει στην καθημερινότητά της ακόμη και την ίδια μέρα. Καλό θα ήταν ν’ αποφύγει την επιστροφή στο γυμναστήριο αυθημερόν και να το επισκεφθεί μετά από 3-4 μέρες. Κι αυτό μιας και η περιοχή στην οποία θα έχει γίνει η θεραπεία για τις ραγάδες θα είναι κάπως ερεθισμένη.

Η θεραπεία με Pixel μπορεί να πραγματοποιηθεί όλο τον χρόνο, αλλά σίγουρα η θερμή περίοδος λόγω της ζέστης και της έκθεσης στον ήλιο, κάνει την εφαρμογή τους κάπως πιο δύσκολη. Θα πρέπει οι περιοχές στις οποίες πραγματοποιείται η θεραπεία να μην εκτίθενται μετά στον ήλιο.

Παρενέργειες δεν υπάρχουν εφόσον τηρούνται όλες οι προϋποθέσεις κατά την εφαρμογή της μεθόδου και λαμβάνεται ένα πλήρες ιατρικό ιστορικό. Όσοι έχουν υπερευαισθησία στο δέρμα καλό θα ήταν να ενημερώνουν τον γιατρό τους.

Όλες οι ηλικίες είναι κατάλληλες για τη θεραπεία αυτή, βέβαια όσο πιο νεαρό είναι το άτομο τόσο πιο γρήγορα έρχεται το αποτέλεσμα το οποίο είναι και μόνιμο.

Dr. A. Gaitanis

A

Ζητήστε να σας καλέσουμε για περισσότερες πληροφορίες.

15987
ΖΗΤΗΣΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΛΕΣΟΥΜΕ
Scroll to Top

Ο Απόστολος Γαϊτάνης μπορεί και συνδυάζει τις προσωπικές σας ανάγκες με ότι πιο σύγχρονο στην αισθητική πλαστική χειρουργική, για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος.

Ζητήστε να σας καλέσουμε