Ριζική Αποτρίχωση

Βελτιώστε την εμφάνιση και την ψυχολογία σας με το να απαλλαγείτε από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα.

Τι είναι η ριζική αποτρίχωση με βελόνα και πώς λειτουργεί

Η ριζική αποτρίχωση με βελόνα ή αλλιώς ηλεκτρόλυση είναι μια μέθοδος αποτρίχωσης, ευρέως χρησιμοποιούμενη εδώ και πολλά χρόνια, η οποία εφαρμόζεται μεμονωμένα, σε κάθε τρίχα ξεχωριστά. Με τη βοήθεια μιας πολύ λεπτής βελόνας, διοχετεύεται μικρή ποσότητα ηλεκτρικού ρεύματος μέσα στο θύλακα της τρίχας, με αποτέλεσμα τον καυτηριασμό της. Με τον τρόπο αυτό, καταστρέφονται τα κύτταρα της τρίχας μέσα στον θύλακα με σκοπό την οριστική εξαφάνιση της τρίχας. Η εφαρμογή γίνεται από εξειδικευμένο προσωπικό με πολυετή εμπειρία στον τομέα της ηλεκτρόλυσης.

Αποτρίχωση

Βελτιώστε την εμφάνιση και την ψυχολογία σας με το να απαλλαγείτε από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα.

Ποιες είναι οι ενδείξεις; Σε ποιες περιοχές εφαρμόζεται;

Η θεραπεία της ηλεκτρόλυσης (βελόνα) εφαρμόζεται κυρίως στο πρόσωπο αλλά και σε άλλες ανατομικές περιοχές όταν:
οι τρίχες κρίνονται ακατάλληλες για laser λόγω χρώματος (λευκές, ξανθές & καστανόξανθες τρίχες)
όταν πρόκειται για χνούδι (η δεύτερη γενιά τριχών που σπάνια υπερβαίνουν τα δύο εκατοστά σε μήκος, παραμένουν απαλές και μπορεί να είναι χρωματιστές ή όχι) καθώς το λέιζερ, ίσως ενεργοποιήσει το ενδιάμεσο τρίχωμα
οι τρίχες είναι μεμονωμένες
οι τρίχες είναι διάσπαρτες
είναι ιδανικό για τις περιοχές γύρω από την θηλή του στήθους
Είναι ιδανικό, επίσης, για τριχοφυΐα σε περιοχή δέρματος με πολλούς σπίλους (ελιές) στις οποίες δεν μπορεί να γίνει εφαρμογή laser.
Γενικότερα, η ριζική αποτρίχωση είναι η μέθοδος με την οποία ολοκληρώνουμε μια μόνιμη αποτρίχωση, ακόμη κι αν το μεγαλύτερο μέρος της το κάναμε με laser.

Ποια είναι η διάρκεια της θεραπείας; Πόσες συνεδρίες απαιτούνται; Ποια είναι η συχνότητα εφαρμογής; Γίνεται όλο τον χρόνο;

Δεδομένου ότι η εφαρμογή της θεραπείας γίνεται μεμονωμένα ανα τρίχα, η διάρκεια της συνεδρίας εξαρτάται από τον αριθμό των τριχών. Μπορεί να διαρκέσει από 10 λεπτά έως και 45-60 λεπτά για εφαρμογή σε μεγάλο αριθμό τριχών. Ο συνολικός αριθμός των απαιτούμενων συνεδριών εξαρτάται από το είδος της τρίχας, την περιοχή, την ηλικία αλλά και από το αν συνυπάρχει κάποια ορμονολογική διαταραχή. Ξεκινάμε με στόχο της αραίωση και την αλλαγή του χαρακτήρα της τριχοφυΐας σε 6-8 συνεδρίες και συνεχίζουμε τις συνεδρίες μέχρις ότου επέλθει οριστική εξάλειψή της, όποτε αυτό είναι δυνατό. Σε περιπτώσεις θεραπείας ορμονοεξαρτώμενων περιοχών ή ορμονολογικής διαταραχής (όπως οι πολυκυστικές ωοθήκες) ο αριθμός των συνεδριών που θα χρειαστούν είναι μεγαλύτερος. Οι συνεδρίες γίνονται ανά 1 – 1.5 μήνα. Δεν υπάρχει περιορισμός ως προς την εποχή εφαρμογής της ηλεκτρόλυσης και μπορεί να πραγματοποιηθεί όλον τον χρόνο, χειμώνα και καλοκαίρι.

Ποια είναι τα αποτελέσματα της θεραπείας; Ποια είναι η αποθεραπεία;

Ο στόχος της θεραπείας είναι η εξάλειψη της τριχοφυΐας στον βαθμό που αυτό είναι δυνατόν. Η ηλεκτρόλυση είναι από τις πιο σίγουρες μεθόδους ριζικής – μόνιμης αποτρίχωσης. Χρησιμοποιείται εδώ και δεκαετίες με πολύ καλά αποτελέσματα.
Κατά την διάρκεια της ηλεκτρόλυσης, καυτηριάζεται ο θύλακας της τρίχας και καταστρέφεται η τρίχα που ήδη υπάρχει εκεί. Παράλληλα, όμως, καταστρέφονται και τα κύτταρα τα οποία είναι υπεύθυνα για την δημιουργία της επόμενης τρίχας.
Η αποθεραπεία είναι μηδαμινή. Μπορεί να παρατηρηθεί ήπιος ερεθισμός και ερυθρότητα του δέρματος που θα διαρκέσει από μία ώρα μέχρι 2-3 ημέρες. Αν είναι απαραίτητο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ειδικό make up.

Μπορεί να συνδυαστεί με άλλες θεραπείες αποτρίχωσης;

Η ριζική αποτρίχωση με βελόνα στις ενδεδειγμένες περιοχές μπορεί να συνδυαστεί παράλληλα με laser Αλεξανδρίτη στις υπόλοιπες περιοχές για την επίτευξη του μέγιστου αποτελέσματος. Ο πιθανός συνδυασμός μεθόδων διαφορετικών μεθόδων αποτρίχωσης γίνεται έπειτα από εκτίμηση σε συμβουλευτικό ραντεβού στο ιατρείο.

Πόσο κοστίζει η ριζική αποτρίχωση με βελόνα

Το κόστος καθορίζεται από ιατρό σε ραντεβού ενημέρωσης και εξαρτάται από την έκταση της περιοχής και των αριθμό των τριχών στις οποίες θα εφαρμοστεί η ριζική αποτρίχωση (ηλεκτρόλυση).

Καλέστε μας στο 2107222070 ή στείλτε μας μήνυμα μέσω της ειδικής φόρμας για να μάθετε για τις ανταγωνιστικές μας τιμές!

Dr. A. Gaitanis

A

Ζητήστε να σας καλέσουμε για περισσότερες πληροφορίες.

15987
ΖΗΤΗΣΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΛΕΣΟΥΜΕ
Scroll to Top

Ο Απόστολος Γαϊτάνης μπορεί και συνδυάζει τις προσωπικές σας ανάγκες με ότι πιο σύγχρονο στην αισθητική πλαστική χειρουργική, για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος.

Ζητήστε να σας καλέσουμε