Ανόρθωση & σμίκρυνση στήθους

Μοιραστείτε το...

Ιατρείο Καλαμάτας Απόστολος Γαϊτάνης
Απόστολος Γαϊτάνης
Πλαστικός Χειρούργος

Η ανόρθωση & σμίκρυνση στήθους είναι δύο αλληλένδετες επεμβάσεις υψηλής χειρουργικής τεχνικής που εφαρμόζονται σε γυναίκες, οι οποίες διαθέτουν υπερβολικό στήθος. Η μείωση του στήθους με την παράλληλη ανόρθωση του θα μπορέσει να προσδώσει ένα ομοιόμορφο σχήμα στο γυναικείο στήθος, προσφέροντας την ανάλογη αρμονία σε ολόκληρο το σώμα.

 

Τι είναι η ανόρθωση & σμίκρυνση στήθους ;

Η ανόρθωση και σμίκρυνση στήθους πραγματοποιείται για την μείωση του μεγέθους και του όγκου του στήθους, με την παράλληλη αποκατάσταση της πτώσης των μαστών. Η επέμβαση σκοπεύει, όχι μόνο στη διόρθωση του στήθους, αλλά προπάντων στην αποκατάσταση της λειτουργικότητας του σώματος της γυναίκας. Συγκεκριμένα, η ύπαρξη υπερβολικού βάρους στο στήθος επιφέρει έντονα μυοσκελετικά προβλήματα, ενώ παράλληλα μεταβάλλει τη στάση του σώματος (π.χ. κύφωση).  Έτσι, η ανόρθωση και σμίκρυνση στήθους αποβλέπει στην αποκατάσταση των αισθητικών και σωματικών προβλημάτων, ενισχύοντας παράλληλα την αυτοπεποίθηση της γυναίκας.

Ποιες γυναίκες μπορούν να προβούν σε ανόρθωση & σμίκρυνση στήθους ;

Η υπερτροφία του στήθους μπορεί να δημιουργείται από γενετικούς παράγοντες ή να είναι αποτέλεσμα σωματικών μεταβολών που σχετίζονται με την αύξηση του βάρους ή την εγκυμοσύνη. Η ανόρθωση & σμίκρυνση στήθους είναι απαραίτητη στις γυναίκες που:

 • έχουν αποκτήσει μυοσκελετικά προβλήματα λόγω του υπερβολικού βάρους (π.χ. αυχενικό σύνδρομο, πόνος στα νεύρα και στην πλάτη)
 • οι μαστοί είναι ανομοιόμορφοι και έχουν δυσανάλογο μέγεθος έναντι του υπόλοιπου σώματος
 • εμφανίζουν δερματίτιδες, λόγω της εφίδρωσης στο κάτω μέρος του στήθους
 • αδυνατούν να εκτελέσουν όλες τις σωματικές δραστηριότητες, λόγω του υπερβολικού στήθους
 • επιθυμούν να διορθώσουν τη συνολική εικόνα του σώματος τους
 • έχουν αποκτήσει εσοχές από τον στηθόδεσμο, λόγω του επιπρόσθετου στήθους
 • επιθυμούν να μειώσουν τις πιθανότητες εμφάνισης κακοήθειας στο στήθος

 

Πώς πραγματοποιείται η από κοινού ανόρθωση & σμίκρυνση στήθους ;

Η από κοινού ανόρθωση και σμίκρυνση του στήθους μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσα από την εφαρμογή διαφόρων τεχνικών.  Η εφαρμογή των δύο τεχνικών έχει στόχο, αφενός την αφαίρεση του περιττού λίπους, αφετέρου δε την ανόρθωση του πτωτικού χαρακτήρα του στήθους. Για την εφαρμογή της κατάλληλης τεχνικής θα πρέπει να επιτευχθεί μία πρότερη αξιολόγηση, κατά την οποία αξιολογείται :

 • μέγεθος και το σχήμα του στήθους
 • βαθμό χαλάρωσης και πτώσης
 • ελαστικότητα του μαστού
 • ποσότητα του περιττού λίπους

Η παραπάνω αξιολόγηση θα καθορίσει και το ποια τεχνική είναι κατάλληλη για την ανόρθωση & σμίκρυνση στήθους. Μαζί με τον εξειδικευμένο Πλαστικό Χειρουργό, θα αποφασιστεί από κοινού ποια μέθοδος δύναται να καλύψει τις ανάγκες του στήθους με σκοπό την αφαίρεση περιττού δέρματος και την παράλληλη σμίλευση του. Η ανόρθωση & σμίκρυνση στήθους μπορεί να επιτευχθεί μέσα από την εφαρμογή :

 • Τεχνικής ανεστραμμένου Τ (άγκυρας): Πραγματοποιείται μέσα από τη δημιουργία τριών τομών : μία γύρω από τη θηλαία άλω, μία κάθετη και μιας οριζόντιας γραμμής στην υπομάστιο πτυχή.
 • Τεχνική L : Πραγματοποιούνται τρεις τομές, γύρω από τη θηλαία άλω, μία κάθετη και μια στο έξω σκέλος της υπομάστιο πτυχής
 • Γύρω από τη θηλαία άλω με κάθετη τομή : Η τεχνική αυτή εφαρμόζεται για τη μερική ανόρθωση & σμίκρυνση στήθους.

Η επιλογή της κατάλληλης τεχνικής εξαρτάται από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του εκάστοτε στήθους. Ο εξειδικευμένος Πλαστικός Χειρουργός θα κρίνει για το ποια τεχνική είναι αρμόζουσα για να μπορέσει να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

 

Ανόρθωση & σμίκρυνση στήθους : επέμβαση

Πριν την επέμβαση της ανόρθωσης και σμίκρυνση στήθους, η ασθενής πρέπει να πραγματοποιήσει συγκεκριμένες εξετάσεις. Οι γενικές εξετάσεις αίματος, καθώς η μαστογραφία ή το υπερηχογράφημα μαστού είναι απαραίτητες για να δείξουν τη συνολική υγεία της ασθενούς, αλλά παράλληλα να αποκλείσουν το ενδεχόμενο κακοήθειας στο στήθος.

Η επέμβαση διεξάγεται υπό γενική αναισθησία και διαρκεί 3-4 ώρες. Η ασθενής μπορεί ακόμα και την ίδια ημέρα να επιστρέψει στο σπίτι της, ακολουθώντας τις οδηγίες του ιατρού. Μετά την ανόρθωση & σμίκρυνση στήθους :

 • διατηρούνται οι γάζες και οι επίδεσμοι για κάποιο χρονικό διάστημα
 • θα πρέπει το στήθος να υποστηρίζεται από ένα ελαστικό στηθόδεσμο για τη μείωση του οιδήματος
 • αποφεύγεται η σωματική άσκηση για 4 εβδομάδες
 • στην περίπτωση πόνου κατά τις πρώτες μέρες χρησιμοποιούνται παυσίπονα
 • το μπάνιο επιτρέπεται 2 – 3 ημέρες μετά την επέμβαση

Τα οφέλη της ανόρθωσης και σμίκρυνση στήθους είναι πολλαπλά για την ίδια την γυναίκα και την ενίσχυση της αυτοεικόνας της. Η αφαίρεση τμήματος του μαστού με την παράλληλη ανόρθωση του στήθους, θα προσδώσει τελικώς ένα αρμονικό και ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

Σε κάθε περίπτωση, η εμπειρία και η εξειδίκευση του Πλαστικού Χειρουργού διασφαλίζουν την επιτυχημένη επέμβαση της ανόρθωσης & σμίκρυνσης στήθους. Εάν επιθυμείτε να πραγματοποιήσετε ανόρθωση & σμίκρυνση στήθους, διορθώνοντας το συσσωρευμένο λίπος στο στήθος σας,  επικοινωνήστε με τον έμπειρο Πλαστικό Χειρουργό, Απόστολο Γαϊτάνη. Ο Δρ. Γαϊτάνης έχει πραγματοποιήσει πολλές επεμβάσεις ανόρθωσης και σμίκρυνσης στήθους, συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός ομοιόμορφου και φυσικού αποτελέσματος.

Σκοπός της επέμβασης είναι η αφαίρεση τμήματος του μαστού με την παράλληλη ανόρθωση του στήθους.

Το στήθος είναι το σημαντικότερο γυναικείο χαρακτηριστικό, όπου εξαιτίας της υπερτροφίας του μπορεί να αλλοιώσει την εικόνα του γυναικείου σώματος. Το στήθος μεγαλώνει μετά από σωματικές μεταβολές, δηλαδή από τις αλλαγές βάρους. Όταν μια γυναίκα αποκτά μυοσκελετικά προβλήματα, τότε η μείωση του στήθους είναι απαραίτητη.

Κατά τη διάρκεια της επέμβασης, πραγματοποιούνται μικρές τομές από τις οποίες αφαιρείται τμήμα του μαστού. Επίσης, ο χειρουργός μεταβάλλει τη θέση της θηλής και της θηλαίας άλω για να μπορέσει να ανορθώσει το στήθος. Για την αφαίρεση ενός μεγάλου τμήματος στήθους είναι απαραίτητη η εφαρμογή της κάθετης μαστοπλαστικής.

Μετά την επέμβαση η ασθενής φοράει ελαστικό στηθόδεσμο, ενώ θα πρέπει να περιορίσει την έντονη σωματική δραστηριότητα.

,0

Ακολουθήστε μας

Δείτε το κανάλι μας στο Youtube

Πρόσφατα Άρθρα

Dr. A. Gaitanis

A

Ζητήστε να σας καλέσουμε για περισσότερες πληροφορίες.

15987
ΖΗΤΗΣΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΛΕΣΟΥΜΕ
Scroll to Top

Ο Απόστολος Γαϊτάνης μπορεί και συνδυάζει τις προσωπικές σας ανάγκες με ότι πιο σύγχρονο στην αισθητική πλαστική χειρουργική, για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος.

Ζητήστε να σας καλέσουμε