Συχνές ερωτήσεις

Υπάρχουν διαφορετικά είδη αναισθητικών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην πλαστική χειρουργική, με σκοπό του πλαστικού χειρουργού να φέρει εις πέρας την επέμβαση, ελαχιστοποιώντας τον πόνο και την ενόχληση του ασθενούς.

Γενική αναισθησία: Είναι αναισθησία που πραγματοποιείται στο νοσοκομείο και είναι ο ασθενής υπό την εποπτεία εξαιρετικά ειδικευμένων αναισθησιολόγων. Ο ασθενής δεν έχει καμία αίσθηση η ανάμνηση. Μετά την αναισθησία μπορεί ο ασθενής να επιστρέψει την ίδια μέρα σπίτι του ή να παραμείνει για μια νύχτα στο νοσοκομείο.

Τοπική αναισθησία: Ένας ειδικευμένος αναισθησιολόγος πραγματοποιεί την τοπική αναισθησία. Ο ασθενής κοιμάται την ώρα της επέμβασης και μπορεί την ίδια μέρα να επιστρέψει σπίτι του.

Τοπική αναισθησία χωρίς κοίμηση: Πρόκειται για την περίπτωση που ο ασθενής δεν κοιμάται, και του χορηγείται αναισθητικό σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματος. Χρησιμοποιείται σε μικρές επεμβάσεις και ο ασθενής μπορεί αμέσως να φύγει από το νοσοκομείο.

Η αισθητική πλαστική χειρουργική δεν βελτιώνει μόνο την εμφάνιση, αλλά και την ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση. Κάθε χρόνο περισσότεροι από 90.000 άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο μπαίνουν στη διαδικασία της πλαστικής χειρουργικής. Οι περισσότεροι από αυτοί είναι απλοί άνθρωποι οι οποίοι επιθυμούν να βελτιώσουν τον εαυτό τους, την εμφάνισή τους. Η πρόοδος της Ιατρικής επιστήμης, έχει ως αποτέλεσμα την επιμήκυνση του μέσου όρου ζωής του ανθρώπου. Η πρόοδος της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής μπορεί να παρέχει εκπληκτικά αποτελέσματα χωρίς να αφήνει ουλές και με ελάχιστο πόνο. Οι άνθρωποι στις μέρες μας αισθάνονται νεότεροι και θέλουν να φαίνονται και νεότεροι.

Η πλαστική χειρουργική έχει να κάνει με την περίσσια δέρματος και λίπους και σε γενικές γραμμές δεν δημιουργεί πρήξιμο ή μελανιές. Για το πρώτο 24ωρο ο ασθενής συμβουλεύεται να ξεκουραστεί στο σπίτι και του δίνονται κάποια αναλγητικά. Ανάλογα με το είδος της επέμβασης, και με τα χαρακτηριστικά επούλωσης κάθε ασθενούς, ο κύριος Γαϊτάνης θα σας πει τον χρόνο ανάρρωσης που χρειάζεται.

Επιπλοκές μπορεί να προκύψουν σε κάθε μορφή χειρουργείου. Το ρίσκο θα ελαχιστοποιηθεί, εάν ο ασθενής είναι γενικά σε καλή φυσική κατάσταση και υγεία, και εάν ο πλαστικός χειρουργός, ο αναισθησιολόγος και οι νοσοκόμοι είναι έμπειροι και ειδικευμένοι. Ο κύριος Γαϊτάνης και η ομάδα του είναι πάρα πολύ έμπειροι και χρησιμοποιούν τα καλύτερα ιδιωτικά νοσοκομεία στην Ελλάδα και την Αγγλία για τους ασθενείς του.

Οι περισσότεροι ασθενείς θέλουν να βελτιώσουν ή να τονίσουν τα χαρακτηριστικά τους και να δείχνουν εντούτοις φυσικοί. Μια κακή πλαστική χειρουργική είναι αυτή που μπορεί κανείς να την εντοπίσει αμέσως. Ο κύριος Γαϊτάνης είναι γνωστός για την ικανότητά του να επιτυγχάνει απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα. Είναι απαραίτητη προϋπόθεση να εξηγήσει ο ασθενής στον κύριο Γαϊτάνη ακριβώς ποιο είναι το αποτέλεσμα που περιμένει.

Πριν την επέμβαση

Μερικές μέρες πριν την επέμβαση πηγαίνετε για προεγχειρητικές εξετάσεις στο νοσοκομείο «Μητέρα» (μπορείτε να πάτε μέχρι και μία μέρα πριν την ημερομηνία του χειρουργείου).
Πηγαίνετε στην παραλαβή του νοσοκομείου και ενημερώνεται για το είδος της επέμβασης που πρόκειται να κάνετε με γενική ή τοπική αναισθησία – ανάλογα την περίπτωση.

Την ημέρα της επέμβασης

Εισέρχεστε στο νοσοκομείο τουλάχιστον 2 ώρα πριν την προκαθορισμένη ώρα του χειρουργείου. Νηστική – ούτε νερό – από το προηγούμενο βράδυ.
Πηγαίνετε στην παραλαβή του νοσοκομείου και ενημερώνεται για την εισαγωγή και παραμονή σας στο νοσοκομείο για ένα βράδυ σε δίκλινο δωμάτιο.

Μετά την επέμβαση

Ακολουθείτε τις μετεγχειρητικές οδηγίες του γιατρού και πραγματοποιείται τις προγραμματισμένες επισκέψεις στο ιατρείο για τον επανέλεγχό σας.

Το ενέσιμο υαλουρονικό οξύ αποτελεί φυσιολογικό συστατικό του ανθρώπινου οργανισμού και δεν προκαλεί αλλεργίες. Μετά την έγχυση μπορεί να εμφανιστεί ένα ελαφρό πρήξιμο, το οποίο είναι μέρος της φυσιολογικής αντίδρασης του οργανισμού στο ενέσιμο υλικό. Αντιμετωπίζεται τοποθετώντας πάγο στην περιοχή και το πρήξιμο υποχωρεί σταδιακά μέσα σε λίγες ημέρες. Επίσης καλό θα ήταν να περιοριστούν οι εκφράσεις του προσώπου τις πρώτες τρεις, τέσσερις ημέρες μετά την εφαρμογή. Τα ενέσιμα υλικά τελευταίας γενιάς είναι πολύ καλής ποιότητας και διαρκούν περισσότερο.

Όλα τα ενθέματα για την αυξητική στήθους αποτελούνται από μια εξωτερική σακούλα, η οποία είναι φτιαγμένη από στερεά σιλικόνη και είναι απόλυτα ασφαλή. Αυτό το οποίο αλλάζει είναι το περιεχόμενο αυτής της σακούλας. Έ τσι, στα ενθέματα σιλικόνης, το περιεχόμενο είναι υγρή σιλικόνη ή τα πιο σύγχρονα cohesive gel ενθέματα σιλικόνης, όπου το περιεχόμενο είναι ένα gel σιλικόνης.
Είναι σημαντικό η γυναίκα να εμπιστεύεται τον γιατρό της, ο οποίος θα πρέπει να έχει μεγάλη εμπειρία στην συγκεκριμένη επέμβαση και να μπορεί να δείξει στην ασθενή φωτογραφίες από παρόμοιες περιπτώσεις με την δική της.

Συνήθως μετά από μια επέμβαση πλαστικής χειρουργικής θα χρειαστεί να λείψετε από την εργασία σας για διάστημα 5-10 ημερών περίπου, ανάλογα με το μέγεθος της επέμβασης και το είδος της εργασίας σας. Είναι βασικό να ξεκουραστείτε κατά την διάρκεια της πρώτης εβδομάδας, ενώ κατά την έξοδό σας από το νοσοκομείο θα σας έχουν δοθεί αντιβιοτικά που θα λαμβάνεται για 5 ημέρες, για την αποφυγή μολύνσεων. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο η ασθενής να ακολουθήσει πιστά τις προεγχειρητικές και μετεγχειρητικές οδηγίες του πλαστικού χειρουργού για να μειωθεί ακόμα περισσότερο η πιθανότητα ενδεχόμενων επιπλοκών.

Dr. A. Gaitanis

A

Ζητήστε να σας καλέσουμε για περισσότερες πληροφορίες.

15987
ΖΗΤΗΣΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΛΕΣΟΥΜΕ
Scroll to Top

Ο Απόστολος Γαϊτάνης μπορεί και συνδυάζει τις προσωπικές σας ανάγκες με ότι πιο σύγχρονο στην αισθητική πλαστική χειρουργική, για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος.

Ζητήστε να σας καλέσουμε