Πλαστική στήθους

Μοιραστείτε το...

Ιατρείο Καλαμάτας Απόστολος Γαϊτάνης
Απόστολος Γαϊτάνης
Πλαστικός Χειρούργος

Η πλαστική στήθους αποτελεί μία εξαιρετικά δημοφιλή επέμβαση μεταξύ των γυναικών καθώς μπορεί να αναδιαμορφώσει, να αποκαταστήσει και να ανυψώσει το στήθος, χαρίζοντάς του μια νέα εικόνα. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στις νεαρές γυναίκες αλλά δεν αποκλείεται να εφαρμοστεί και σε γυναίκες πιο προχωρημένης ηλικίας. Στη σύγχρονη εποχή, η πλαστική χειρουργική έχει αναπτύξει διαφορετικές μεθόδους χάρη στις οποίες επιτυγχάνεται η πλαστική στο στήθος. Η κατάλληλη μέθοδος επιλέγεται από τον πλαστικό χειρουργό έπειτα από συζήτηση με την ασθενή του, λαμβάνοντας υπόψη τις επιθυμίες της και το αποτέλεσμα που προσδοκά.

 

Πλαστική στήθους: Ποιες είναι οι δημοφιλέστερες τεχνικές;

Οι δημοφιλέστερες τεχνικές πλαστικής στήθους είναι η αυξητική στήθους (με ενθέματα σιλικόνης και με λιπομεταφορά) και η ανόρθωση στήθους.

Αυξητική στήθους με ενθέματα σιλικόνης

Πρόκειται για μια δημοφιλή αισθητική χειρουργική επέμβαση η οποία αποσκοπεί στην ενίσχυση του μεγέθους και του σχήματος του στήθους. Πριν την επέμβαση, προηγείται μια προεγχειρητική συνεδρία με τον πλαστικό χειρουργό, στην οποία θα συζητηθούν οι προσδοκίες και οι επιθυμίες της ασθενούς από την επέμβαση. Η επέμβαση περιλαμβάνει την τοποθέτηση εμφυτευμάτων σιλικόνης, στο μέγεθος το οποίο έχει οριστεί και διενεργείται υπό γενική αναισθησία. Ο χειρουργός πραγματοποιεί τομές στην περιοχή του μαστού και στη συνέχεια εισάγει τα εμφυτεύματα σιλικόνης στο σημείο που έχει οριστεί. Μετά την επέμβαση, ακολουθεί η μετεγχειρητική αποκατάσταση, κατά την οποία είναι φυσιολογικό να παρουσιαστούν δυσφορία, πρήξιμο ή μώλωπες. Τα συμπτώματα αυτά είναι φυσιολογικά και υποχωρούν μέσα σε διάστημα λίγων ημερών.

 

Αυξητική στήθους με λιπομεταφορά

Η μέθοδος επιτυγχάνει την αύξηση του μεγέθους και του σχήματος των μαστών χρησιμοποιώντας το σωματικό λίπος της ίδιας της ασθενούς. Αρχικά, ο χειρουργός συλλέγει το πλεονάζον λίπος από άλλες περιοχές του σώματος με τη διαδικασία της λιποαναρρόφησης. Στη συνέχεια το λίπος επεξεργάζεται και προετοιμάζεται για τη μεταφορά. Ο χειρουργός πραγματοποιεί μικροσκοπικές τομές στην περιοχή του μαστού και εισάγει το λίπος προκειμένου να επιτευχθούν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Μετά την επέμβαση, είναι πιθανή η εμφάνιση πρηξίματος ή μωλώπων που όμως αντιμετωπίζονται σε σύντομο χρονικό διάστημα. Δεδομένου ότι μπορεί να μην επιβιώσει όλο το μεταφερόμενο λίπος, είναι δυνατόν να απαιτηθούν επαναληπτικές συνεδρίες.

 

Ανόρθωση στήθους

Αποτελεί μία αποτελεσματική χειρουργική μέθοδο που αποσκοπεί στην ανύψωση και την αναδιαμόρφωση του στήθους. Η διαδικασία ξεκινά με τον προεγχειρητικό έλεγχο κατά τον οποίο αξιολογείται το μέγεθος, το σχήμα, η ελαστικότητα και η χαλάρωση των μαστών. Η επέμβαση διενεργείται συνήθως υπό γενική αναισθησία. Αρχικά, ο χειρουργός αφαιρεί την περίσσεια δέρματος και εφόσον έχει κριθεί απαραίτητο επανατοποθετεί τη θηλή και τη θηλαία άλω σε υψηλότερη θέση στο στήθος. Όταν τελειώσει με τις απαραίτητες διαδικασίες, ο χειρουργός κλείνει τις τομές και καλύπτει με γάζες και επίδεσμο το στήθος. Μετά την επέμβαση απαιτείται κάποιο χρονικό διάστημα μέχρι η περιοχή να αναρρώσει πλήρως. Για την ταχύτερη επούλωση και την μείωση των πιθανοτήτων εμφάνισής επιπλοκών, ο χειρουργός δίνει στην ασθενή εξατομικευμένες οδηγίες οι οποίες πρέπει να ακολουθούνται πιστά.

 

Ποιες είναι οι ιδανικές υποψήφιες για την πλαστική στήθους;

Κάθε περίπτωση είναι μοναδική και αντιμετωπίζεται εξατομικευμένα. Σε γενικές όμως γραμμές, οι ιδανικές υποψήφιες για την πλαστική στήθους είναι όσες:

  • Είναι δυσαρεστημένες από το μέγεθος του στήθους τους.
  • Έχουν ασυμμετρία στο μέγεθος ή στο σχήμα των μαστών τους.
  • Έχουν βιώσει αλλαγές στο σχήμα, τον όγκο ή τη σφριγηλότητα του στήθους τους μετά την εγκυμοσύνη.
  • Έχουν χάσει αρκετό όγκο από το στήθος τους λόγω σημαντικής απώλειας βάρους.
  • Έχουν υποβληθεί σε μαστεκτομή και επιθυμούν να αποκαταστήσουν την εμφάνιση του στήθους τους.
  • Έχουν ρεαλιστικές προσδοκίες από την επέμβαση.
  • Έχουν κατανοήσει τόσο τα οφέλη όσο και τους κινδύνους των πλαστικών επεμβάσεων.
  • Έχουν καλή σωματική και ψυχική υγεία και είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις μετεγχειρητικές οδηγίες του Πλαστικού Χειρουργού.

 

Η απόφαση για την πλαστική στήθους θα πρέπει να λαμβάνεται μόνον έπειτα από συζήτηση με έναν εξειδικευμένο Πλαστικό Χειρουργό και αφού κατανοήσετε πλήρως τα οφέλη και τους κινδύνους της επέμβασης. Ο Πλαστικός Χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης βρίσκεται στη διάθεσή σας για να σας καθοδηγήσει εξατομικευμένα με υπευθυνότητα και σεβασμό.

Ακολουθήστε μας

Δείτε το κανάλι μας στο Youtube

Πρόσφατα Άρθρα

Dr. A. Gaitanis

A

Ζητήστε να σας καλέσουμε για περισσότερες πληροφορίες.

15987
ΖΗΤΗΣΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΛΕΣΟΥΜΕ
Scroll to Top

Ο Απόστολος Γαϊτάνης μπορεί και συνδυάζει τις προσωπικές σας ανάγκες με ότι πιο σύγχρονο στην αισθητική πλαστική χειρουργική, για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος.

Ζητήστε να σας καλέσουμε